lauantai 20. heinäkuuta 2024

Rapu30°

 Päivän Saabinen symboli#120 on Amerikan vallankumouksen tytär:


Suomi-neito ja kotka, Iston maalaus

James Burgessin mukaan yksilöllisyys syntyy ympäristössä, ja näemme helposti, että perimme suuren osan siitä, keitä ja mitä olemme, vanhemmiltamme ja kulttuurisilta lähteiltä. Tämä tosiasia on todiste elämän pohjimmiltaan konservatiivisesta luonteesta; se on enemmän evolutiivista kuin vallankumouksellista. Symboli itse ei ole vallankumous, vaan pitkällä aikavälillä peritty sen tuloksia, jotka kertyvät pienin askelin sukupolvelta toiselle. Perheelle tai yhteisölle on tunnusomaista sen todistettu etiikka ja se, että jäsenet noudattavat niitä. Jokainen meistä on todennäköisesti tyytyväinen itseemme ainutlaatuisuuttamme julistavien erojen vuoksi, mutta meitä kuitenkin perustasolla lohduttaa ja motivoi yhteenkuulumisen tarve – jota varten meidän on sisällöllisesti mukauduttava perittyihin käyttäytymis- ja uskonstandardeihin. Haluamme sopeutua ryhmään ja sen ajatus- ja toimintamallit synnyttävät vakauden, luotettavuuden, lämmön ja luottamuksen tunteita – ja useimmat meistä pitävät niistä ja tarvitsevat niitä riittävästi rajoittamaan absoluuttista itseilmaisuamme. Niin, että läsnäolomme ryhmässä tuntuu empatialta. Tähän liittyy tietysti todellinen vaara pysähtymisestä ja pienimmän yhteisen nimittäjän hyväksymisestä, joten meidän ei pidä vastustaa muutosta. Olimmepa kuinka konservatiivisia tahansa, elämä on muutosta ja muutoksen puuttuminen on kuolemaa. Toimiakseen yhdessä yksikkönä ryhmää on johdettava – ja näin näemme, että yhdistämistoimi nostaa väistämättä johtamisen tarpeen. Johtaja nähdään paremmin ryhmäprosessin tuloksena kuin syynä. Se, joka tuntee itsensä paremmaksi ja jonka agenda on itsekeskeisempi kuin se palvelee yhteisön tarpeita, hylätään jyrkästi, samoin kuin kaikki epäsympaattinen voima tai tapahtuma, joka uhkaa rikkoa ryhmän eheyden ja hyvinvoinnin tunteen. 

Rapu♋29° - 30°: Pirteä, vilkas mielikuvitus. Puhuu mielellään henkisestä filosofiasta. Hänellä on monia kiinnostuksen kohteita ja hän pyrkii hajottamaan energiaansa. (PIS-9-GEM, PIS-9-GEM) (David Cochrane)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Neitsyt17°

 Päivän Saabinen symboli#167 on Tulivuorenpurkaus: Tulivuoren purkaus Linda Hillin mukaan tämä symboli viittaa tilanteisiin, asenteisiin tai...

Suositut postaukset