maanantai 5. helmikuuta 2024

Saabinen symboli#318

 Päivän Saabinen symboli#318 on Ihmiseltä on riisuttu naamio. Symbolin avainsana on ANALYYSI. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Vesimiehen♒18. asteessa (17° - 18°). Terve uteliaisuus ihmisten eksentrisyyksien syistä on itsensä paljastamisen salaisuus. Itsensä kohtaaminen, kohdata tilanne, jossa oma todellinen arvo tulee esille.


Naamio on riisuttu

 Ihmislaji, ja tietysti jokainen yksilö, kykenee mitä poikkeuksellisimpiin taitamattomuuksiin eli typeriin tekoihin. Todisteita tällaisesta typeryydestä on runsaasti – ja näemme, kuinka maat ja ihmiset käyttäytyvät ymmärtämättömästi ikään kuin heidät olisi vapautettu kaikesta vastuusta syiden ja seurausten välisestä suhteesta. Silti olemme kaikki vastuullisia, ja meidän pitäisi löytää tapa välttää yleinen ajattelemattomuus tai typerä toiminta. Kuolematon uteliaisuus, joka väistämättä motivoi älykästä ihmistä, edesauttaa loputonta yritys-erehdysprosessia; elämä on nähtävä laboratoriona ideoillemme ja tutkimushengellemme. Usein ihmisten on liian vaikea myöntää olevansa liian itsepäisiä. Jopa ameeba säätää lähestymiskulmaansa vastauksena vastaanotettuun tietoon - "tämä ei toimi, älä tee sitä". Kuitenkin, älykkäinä olentoina meidän itsemme tehtävänä ei ole vain huomata, että se ei toimi, vaan myös ymmärtää miksi. On hyvä muistaa, että nämä kokeet eivät ole turhia; meillä on tavoite. Meistä jokainen yrittää löytää mitä ihmeellisimpiä syitä olemassaoloomme. Edistynyt ihminen on omistautunut riisumaan naamionsa ikuisella polulla itsensä löytämiseen ja ilmaisemiseen. Tämä saattaa vaikuttaa intuitiiviselta ihmiselle, jonka tarkoitus on palvella suurempaa hyvää. Silti huomaamme, että polku kohti yleismaailmallisen yhteyden toteutumista on ensinnäkin itsensä kehittämisessä. Meistä ei koskaan tule täysin oivaltavia toisten palvelijoita, ennen kuin olemme täysin oivaltavia itsemme kanssa. Lopulta voimme oppia luottamaan yhteisöön ja kieltäytymään omavaraisuudesta, mutta meidän on tehtävä se voima-asemasta, jota ei enää tarvita. Tiedon tavoittelu on osa myötätuntoa, se on tapa palvella, ja se muuttaa jatkuvasti painopistettään aikojen muuttuessa.  On totta, että vaadimme ihmisten tekevän itsensä täysin vastuullisiksi yhteisölle, koska mielestämme se on edellytys kaikkien yleisen hyvinvoinnin kannalta. Ja silti meillä on jatkuva tarve tukea yksilön yksityistä tulkintaa siitä, mitä tämä voisi tarkoittaa hänen kohdalla. Tämä vaatii meitä paljastamaan sen ja tunkeutumaan motivaatioiden syvyyteen, joka tukee ihmisen toiminnan eksentrisyyttä. Valmiita antautumaan ja tuntemaan elämä sellaisena kuin se on, olemme kuitenkin yhtä pakotettuja analysoimaan, miksi se on niin. (James Burgess)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Rapu24°

Päivän Saabinen symboli#114 on Nainen ja kaksi miestä auringon valokeilassa kasvot kohti etelää: Nainen tekee valintaa T Tämä symboli osoitt...

Suositut postaukset