perjantai 19. maaliskuuta 2021

Saabisten symbolien käyttö

Kerron tässä postauksessa kootusti, miten Saabisia symboleja voi käyttää.
Eläinradan jokaiselle asteluvulle on oma symbolinsa. Asteluku kuvaa sitä astetta, joka on seuraava kokonainen: esimerkiksi Oinas♈ 0° , katsotaan kohdasta Oinas♈1° , Neitsyt♍ 2°05' katsotaan Neisyt♍3° ja Kalat♓29°59' katsotaan kohdasta Kalat♓30°.

Saabinen symboli #360 Rudhyarin mukaan

Selvännäkijä Elsie Wheelerin ja Marc Edmund Jonesin yhdessä kehittämiä Saabisia symboleja tehdessä ei vielä ollut tietoa, mihin astelukuun ne tulisivat kuulumaan. Silti ne kuvastavat hyvin merkkien luonnetta. Kalojen♓ merkeissä on paljon henkisyyttä korostavia vertauskuvia, Jousimiehen♐ merkissä paljon filosofiaan ja uskontoon liittyviä symboleja ja Kaksosten♊ merkissä kommunikaatioon liittyviä tekstejä.

Jones esittelee kirjassaan symbolit toisiinsa nähden  oppositiossa olevina pareina, alkaen Oinas-Vaaka♎ parista ja päätyen Neitsyt♍-Kalat♓ pariin. Nämä symbolit saattavat olla joko hyvin samanlaisia tai toistensa vastakohtia. 

Nyt symbolien käytöstä: kun alat pohtimaan jonkin asteluvun merkitystä, mieti aina ensin otsikkoa! Käytä omaa intuitiotasi, mitä otsikko tuo mieleen juuri sinulle? Sopiiko se sinun omaan elämäntilanteeseen?  Symbolien selityksissä, jotka pohjautuvat  synteesiin kolmesta  eri lähteestä - Jonesin, Rudhyarin ja Hillin kirjoista, otsikot ovat pääosin Jonesilta, koska hänen kirjassaan ne ovat lyhyemmät ja napakammat, myös avainsanat ja astrologinen kaava on Jonesilta. Rudhyarilla puolestaan on pääasiassa kuvaukset symbolien syklisyydestä ja prosessiluonteesta, kuten nk. viidensarjat. Hillin symbolien tulkinnat perustuvat lähes yksinomaan Jonesin tekstiin, mutta ovat lyhyempiä ja selkeämpiä.  Voi olla, ettet koe symbolien selityksiä itselle sopiviksi. Symbolit ovat yleensä hyvin sisäisiä, vain sinä itse tunnet sisäistä maailmaasi. Pidä mielessä, että symbolit on ensin nähty kuvina ja vasta sen jälkeen eri ihmiset ovat antaneet niille merkityksiä ja selityksiä. Ensisijaisesti Saabisia symboleja voi käyttää Oraakkelina - eli voit miettiä kysymyksen ja esittää sen Oraakkelille, Tarot- korttien tapaan.

Astrologiassa Saabisia symboleja voi käyttää oman nataalikartan tulkintaan ja itsetuntemuksen lisäämiseen. Voit tehdä oman nataalikartan, kun tiedät tarkan syntymäaikasi oheisen linkkiluettelon ohjelmilla, siinä on kaksi suomalaista sivustoa ja kaksi englanninkielistä sivustoa. Voit myös saada suoraan omat Saabiset symbolit Sabian-calculator - nettisivustolla tai Astroseek -sivun ohjelmalla. Itse innostuin näistä symboleista, koska ne omalla ja muutamien läheisten ihmisten kartalla pääosin sopivat yllättävän hyvin. Omalta nataalikartalta voi tutkia tietenkin kaikkien planeettojen sijainnit, mutta en lähtisi kuitenkaan laajentamaan esimerkiksi asteroideihin.  Ainakin Aurinko ja Kuu kannattaa katsoa. Kuun noususolmu, onnenpiste ja Vertex ovat myös mielenkiintoisia, kuten AC ja MC! Jos oma nataalikartta on tuttu niin miksei auringonpaluukartaltakin voisi katsoa Saabisia symboleja planeetoille, jotka tulevat kulmille tai tekevät yhtymää. Blogiarkistosta löytyy Elsien Wheelerin, Marc Edmund Jonesin ja Dane Rudhyarin syntymäkarttojen Saabisten symbolien tulkinnat.  

Blogini tarkoituksena on esitellä kaikki 360 Saabista symbolia ja postata jokaisesta piirros tai kuva, joka sopii päivän symboliin. Halusin myös herätellä luovuuttani ja alkaa piirtämään itse. Nyt piirrokset ovat pääosin olleet tyttäreni piirtämiä, valmiita piirroksia on vielä aika vähän, joten olen ottanut kuvia. Nyt olen kirjoittanut blogiani reilun kuukauden ajan ja olen esitellyt Kalojen♓ merkin Saabiset symbolit.  Opin koko ajan uutta itsestä, symboleista ja astrologiasta...


Saabisten symbolien luonnosversio


Lähde: Sipilä, Annika (1998) Saabiset symbolit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Rapu24°

Päivän Saabinen symboli#114 on Nainen ja kaksi miestä auringon valokeilassa kasvot kohti etelää: Nainen tekee valintaa T Tämä symboli osoitt...

Suositut postaukset