keskiviikko 10. huhtikuuta 2024

Oinas22°

Päivän Saabinen symboli#22 on Portti toiveiden puutarhaan: 


Toiveiden puutarha


James Burgess on kuvannut hyvin kauniisti tätä symbolia. Hänen mukaan elinvoima tunnetaan halusta saada uusia kokemuksia. Minä olen. Olen olemassa. Olen elossa. Oleminen itsessään on ensimmäinen ja salaperäisin totuus. Se on itsestään selvää ja kiistatonta – mikään ei voi kieltää olemassaoloa – ja sen todistaa halu. Kun halu avaa enemmän mahdollisuuksia itsensä paljastamiselle, se palkitsee itsensä syvenemällä uskolla – ja optimismin vahvistuksella. Uteliaisuus ja seikkailun tarve ovat kaipuuta, joka vetää meitä kaikille potentiaalin löytämättömille alueille. Tällä tavalla kaikki uudet impulssit saavat muodon; ne voidaan ymmärtää oksiksi ja oksistoiksi, jotka antavat suuremman ja rikkaamman monimuotoisuuden muotoillakseen metaforista elämänpuuta. Vapaa tahto antaa meille mahdollisuuden valita vaikeudet tai, mikä vielä parempi, valita sydämemme halumme hedelmät. Kun ryhdytään täyttämään toiveita, maailmankaikkeus ojentaa ja vapauttaa ne – niille, jotka ovat vahvoja uskossaan. Prosessi on jatkuva, heijastus universaalista oksien ja oksistojen mallista – näin ihanteet muuttuvat todellisiksi, ruumiillistuvat meissä ja ne ilmaistaan kehittyvän persoonallisuuden uusina puolina. Itsensä toteuttamisen tavoittelua ohjataan rohkealla innolla kohti uusia rajoja. Joet ovat olemassa ylitettäviksi ja  vuoret kiivettäviksi. Esteiden voittaminen on ainoa tien kehitykseen. Pioneeri astuu rohkeasti sinne, missä kukaan ei ole ennen käynyt, ja saa etuja siitä, että hän on ensimmäinen. Saapuminen ei ole houkutteleva lopullisena määränpäänä; se on vain lepopaikka. Visioiden toteutuminen tarjoaisi vain todisteita mielikuvituksen köyhyydestä, mikä ei ole tässä totta. Olemme salaisen puutarhan portilla, kaikkien halujen ja toiveiden juhlassa. Hedelmä ei hyppää oksasta suuhun, ja fantasiat eivät ole minkään arvoisia ilman vaivaa toteuttaa niitä. Unelmoimiseen käytetty aika on mitattava suhteessa tekemiseen käytettyyn aikaan. Mielikuvat ovat voimakkaita, luovia haluja, jotka sitovat hienovaraiset tunteet oleellisiksi kuviksi. Jotta unelmat toteutuisivat, näistä kuvista on tultava ajatuksia ja tekoja – ja se vaatii vaivaa. Useimmat ihmiset joutuvat selviytymistaisteluun, mutta toiset nauttivat aina valinnanvaraisista hedelmistä, syvimmistä suhteista ja jännittävimmistä seikkailuista. Kuinka he tekevät sen? He juhlivat elämää itseään iloisina, optimistisina odotuksin, että Eedenin puutarhassa luvattu hyvyyden ylenpalttisuus on heidän saatavillaan. Ikuisuuden tunne tulee sydämestä naiivina optimismina, nuoruuden omahyväisyytenä, joka on yhtä siunattu kuin lumoavakin. Tämä ylimielisyys näkee toiveiden rajattoman täyttymisen  tulevaisuuden näkymissään, sitten tilalle syntyy uusia toiveita, jotka nekin täyttyvät – loputtomassa trooppisessa puutarhassa jatkuvasti ja samanaikaisesti hedelmissä, kukissa ja silmuissa. 

Oinas♈21° - 22°: Selkeä, objektiivinen näkemys yhdistettynä yrittäjähenkisyyteen. Osaava liiketoiminnassa. (SAG-9-SAG,CAP-10-CAP) (David Cochrane)


 Yggdrasil, norjalainen elämänpuu   Oluf Olufsen Bagge (1847)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä14°

Päivän Saabinen symboli#44 on Lapset leikkimässä hiekkarannalla ja äyriäinen hamuaa veden äärellä: Leikkiviä poikia rannalla, Albert Edelfel...

Suositut postaukset