maanantai 1. huhtikuuta 2024

Oinas14°

Päivän Saabinen symboli#14 on Käärme kiertyneenä miehen ja naisen lähelle:


Käärme, mies ja nainen

Kristityillä hyvän ja pahan tiedon omena on kiusauksen ja perisynnin symboli. Omenan houkutteleva makeus on tulkittu syntiin houkuttelemisen vertauskuvaksi. Käärmeeseen liittyvä symboliikka sen sijaan on kaksijakoinen: kuolema ja elämä yhdistyvät siinä niin ainutlaatuisesti, että tuskin on kulttuuria, joka ei olisi kiinnittänyt käärmeeseen huomiota jollain tavoin. Raamatun paratiisikertomuksessa se on Jumalan vastustajan ruumiillistuma, useimmiten käärme on Raamatussa pahuuden ja kavaluuden symbolina. Erityisen merkityksellinen symbolikuvio on uroboros, omaa häntäänsä pureva tai nielevä käärme. Se esittää "ikuista kiertokulkua".  Käärmesauva eli Asklepioksen sauvan ympärillä kiemurtelee käärme, se on lääkärien, lääketieteen sekä apteekkien tunnus. Tämän vertauskuvan lähtökohtana on käärmeen tapa luoda vuosittain nahkansa, mistä tulee mielikuva nuortumisen symbolina. (Suuri symbolikirja)

Oinas♈13° - 14° Siisti ja tarkka työskentely vie aikaa. Ravitsemus- tai muut terveyteen liittyvät alat kiinnostavat. (VIR-6-VIR, TAU-2-TAU). (David Cochrane)


Aiemmat blogikirjoitukset tästä symbolista löytyvät klikkaamalla alla olevia
hakusanoja.

Asklepioksen sauva


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä14°

Päivän Saabinen symboli#44 on Lapset leikkimässä hiekkarannalla ja äyriäinen hamuaa veden äärellä: Leikkiviä poikia rannalla, Albert Edelfel...

Suositut postaukset