tiistai 19. maaliskuuta 2024

Oinas1°

Tänään on kevätpäiväntasaus ja uusi kierros eläinradalla alkaa Oinaasta♈. Päivän Saabinen symboli#1 on Hylje halaa merestä nousevaa naista:


Nainen ja hylje

Tämä on ensimmäinen universaalin ja monitasoisen syklisen prosessin 360 vaiheesta, joka tähtää tietyn potentiaalin toteutumiseen - uusien muotojen ja tietoisuuden potentiaalin ilmaantumiseen. Nämä mahdollisuudet Saabisissa symboleissa viittaavat ihmisen individualisoidun tietoisuuden kehittymiseen - tietoisuus siitä, että hän on yksittäinen henkilö, jolla on paikka ja tehtävä ("kohtalo") Maan planetaarisessa organismissa ja tietyntyyppisessä ihmisyhteiskunnassa ja kulttuurissa. Yksilöllisesti tietoinen oleminen tarkoittaa esiin nousemista yleisen ja kollektiivisen tietoisuuden merestä – mikä ilmaantuneelle mielelle näyttää olevan tiedostamatonta. Tällainen ilmaantuminen on ensisijainen tapahtuma. Se on tulosta jostain perustoiminnasta: taakse jäämisestä, kohdusta tai matriisista esiin nousemisesta, jota tässä symboloi meri. Tällaista toimintaa ei tule pitää voimakkaana, positiivisena yksilöllisen olennon lausumana.  Pieni alkio tai siemen ei julista äänekkäästi olemassaoloaan. Sen on tunkeuduttava maankuoren läpi, joka on vielä peitetty menneisyyden jäännöksillä. Symbolissa esiin tuleva entiteetti on siis Nainen; symbolisesti sanottuna olemassaolon muoto, joka on edelleen lähellä biologisen luonnon tiedostamattomia syvyyksiä, täynnä mieluummin halua olla kuin itsevarmuutta. Nainen nähdään hylkeen syleilemänä, koska hylje on nisäkäs, joka on kerran kokenut biologisen, evolutionaarisen mutta suhteellisen tiedostamattoman ilmaantumisen, mutta joka kuitenkin  "palasi meren kohtuun". Tätä prosessia todellakin ympäröi muisto, menneisyyden haamut vikoja edellisten syklien ajoilta. Ylöspäin suuntautuvaa impulssia hillitsee regressiivinen pelko tai epävarmuus; kysymys riippuu tulevaisuuden ja menneisyyden voimien suhteellisesta vahvuudesta. Menestyksen ja epäonnistumisen mahdollisuus sisältyy koko toteutumisprosessiin. Jokainen potentiaalin vapautuminen sisältää tämän kaksinkertaisen mahdollisuuden. Siitä avautuu väistämättä kaksi polkua: toinen johtaa "täydellisyyteen" tietoisuudessa, toinen "hajoamiseen" - paluuseen erilaistumattomaan tilaan. (Dane Rudhyar)

Oinas♈0° - l°: Sukeltaa projekteihin raikkaalla, innostuneella ja naivistisella tavalla. Halu ymmärtää minkä tahansa filosofian tai teorian olennaisen merkityksen. (ARI-1-ARI, ARI-1-ARI) (David Cochrane)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä14°

Päivän Saabinen symboli#44 on Lapset leikkimässä hiekkarannalla ja äyriäinen hamuaa veden äärellä: Leikkiviä poikia rannalla, Albert Edelfel...

Suositut postaukset