torstai 15. helmikuuta 2024

Astemerkkiastrologiaa - Vesimies28°

Tänään tulee kuluneeksi kolme vuotta siitä kun aloitin tämän blogin kirjoittamisen helmikuussa 2021.  Vuoden 2021 aikana esittelin Saabisia symboleja Dane Rudhyarin ja Mark Edmund Jonesin teosten pohjalta.  Helmikuusta 2022 alkaen tiivistin Saabiset symbolit yhteen kuvaan lähinnä Annika Sipilän tekstien pohjalta, lisäsin omia valokuvia ja Khalil Gibranin runoja. Viime vuoden helmikuussa aloitin esittelemään Saabisia symboleja James Burgessin tekstien pohjalta. Aiemmat blogit löytyy etusivun linkkiä Saabiset symbolit suomeksi klikkaamalla.

Nyt siirryn esittelemään astemerkkiastrologiaa David Cohchranen tulkintojen pohjalta. Teoria, jonka mukaan jokaisella horoskooppiasteella on erilainen merkitys, on ollut olemassa satoja vuosia. Voit verrata tulkintoja eri kirjoittajien mukaan ja päättää itse mitkä tulkinnat ovat tarkimpia ja hyödyllisimpiä. Osa tulkinnoista on johdettu laajan tutkimuksen kautta, osa intuitiosta ja osa tutkimuksen ja astrologisen teorian yhdistelmästä.  Tulkintojen lähteet löytyvät linkistä:The 360 symbolic degrees and their interpretation.

Esimerkki astemerkityksistä sovelletusta astrologisesta teoriasta ovat David Cochranen antamat tulkinnat, jonka mukaan 12. harmoninen merkki ja 30. harmoninen merkki sekä suhteellinen huone ja suhteellinen merkkiasema muodostavat horoskooppiasteen perusmerkityksen. Hänen tulkintansa lopussa olevat koodit osoittavat nämä arvot, joten esimerkiksi (SCO-10-VIR, LIB-9-LEO) tarkoittaa, että 12. harmoninen merkki on Skorpioni, suhteellinen huone asema on 10, suhteellinen merkki asema on Neitsyt. 30. harmoninen merkki on Vaaka, jonka suhteellinen huone asema on 9 ja sen suhteellinen merkkiasema on Leijona. Huomaa myös, että minkä tahansa horoskoopin seuraaville horoskooppiasteille määritetään erilainen tulkinta asteen jokaiselle puolikkaalle: 2-3, 7-8, 12-13, 17-18, 22-23 ja 27-28. Kaikki muut kirjoittajat antavat kullekin astemerkille vain yhden tulkinnan.

Jos olet kiinnostunut aiheesta tarkemmin, katso seuraava Cochranen video sivun oikealla puolella linkkiluettelosta Degree Meanings and Sabian Symbols in Astrology. Valittavasti video on englanninkielinen.

Mitä on dwadasamsa?

Astrologiassa dwadasamsa, jota kutsutaan myös dwadiksi, duadiksi tai dwadasamsaksi, on 1/12 horoskooppimerkistä. Dwadasamsan kehittivät hinduastrologit, jotka jakoivat 30 asteen merkin 12 yhtä suureen osaan, joista kukin on 2,5 astetta. Se perustuu periaatteeseen, että osa on kokonaisuuden heijastus, ja 12 horoskooppimerkkiä asetettiin yhden merkin rajoihin. Uskotaan, että nämä merkin sisällä olevat merkit, planeettahallitsijoittensa ansiosta, selittävät hienovaraisia vivahteita, joita löytyy kyseisen merkin eri asteista. Siksi sen lisäksi, että merkillä on ensisijainen planeettahallitsija, sillä olisi myös "alihallitsija", jonka perusteella se sijoitetaan dwadasamsaan. Esimerkiksi, jos henkilön Aurinko on Vesimies♒10° 51", hänen Aurinkomerkkiään hallitsee Uranus, mutta dwad, joka on alueella 10 - 12,5 astetta, sijoittuisi Kaksosen sisälle (5. dwad). yksilön alihallitsija olisi Merkurius, joka hallitsee Kaksosia. 

Tässä ensimmäinen astemerkkitulkinta Cochranen mukaan:

Vesimies♒27° - 27 1/2°  Miellyttävä, lämmin, ystävällinen asenne. Auttavainen ja hoivaava, haluaa auttaa muita. Nauti sosiaalisista tapahtumista ja viihteestä. (AQU-1-SAG, CAN-6-TAU)
Vesimies♒27 1/2° - 28°  Omistautuu perheelleen ja maallensa. Vastuullinen ja luotettava työntekijä. Hyvin huolissaan velvollisuuksiensa täyttämisestä. Avulias ja hoivaava, haluaa henkilökohtaisesti palvella muita. (PIS-2-CAP, CAN-6-TAU)

Lukuohje esimerkki (AQU-1-SAG, CAN-6-TAU)

12.harmonia (Huomaa: 12. harmoninen suhteellinen merkki on dwadasamsa): Merkki, suhteellinen huone asema, suhteellinen merkki, jota seuraa 30. harmonia: Merkki, suhteellinen huone asema, suhteellinen merkki. 


Halkopino

Nyt osui heti tälle päivälle tällainen asteluku, jolla on kaksi eri tulkintaa Cochranella. Tulkinnat ovat kovin samanlaisia ja mielestäni käyvät hyvin yksiin myös perinteisen Jonesin ja Rudhyarin Saabisen symbolin#328 kanssa. Voisi hyvin kuvitella alla olevan kuvan perusteella maalaismiehen, joka huolehtii perheensä halot talven varalle, etenkin näin korkean sähkönhinnan aikaan.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä20°

Päivän Saabinen symboli#50 on Pilvet lipuvat pitkin taivasta: Pilvet Tietoisuutta henkisistä voimista työssään. Kaikkiin elämänmahdollisuuk...

Suositut postaukset