keskiviikko 14. helmikuuta 2024

Saabinen symboli#327

  Päivän Saabinen symboli#327 on Antiikkinen keramiikkamaljakko täynnä orvokkeja. Symbolin avainsana on PERINTEET. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Vesimiehen♒27. asteessa (26° - 27°). Perinteet, jotka ankkuroivat yhteisön arvoja, antavat lohtua ja voimaa, mutta eivät ole ehdottomia. Saada vastauksia ikivanhoista lähteistä.


Orvokit

 Vaatii selkeää identiteetin vahvuutta välttää itsensä menettämisen sovinnaisuuteen ja sen merkityksettömyyteen. Kulttuurissamme saattaa hyvinkin olla perinne, joka selittää, miksi meidän pitäisi laittaa orvokit keramiikkamaljakkoon – mutta ehkä ei. Mikä tahansa mielestämme on totta, meidän on annettava toiminnallemme merkitys sen sijaan, että hyväksyisimme sokeasti, että se, mitä on tehty ennen, on tehtävä uudelleen loputtomiin. Riippumatta siitä, millaisia muuttuvia muotoja elämä meille esittelee, on aina olemassa merkkejä kestävästä vakaudesta, johon lyhytaikainen ja pinnallinen eivät voi tehdä merkittävää, välitöntä vaikutusta. Tätä on perinne. Sen merkitys piilee sen arvossa ihmissydämen perimmäisenä vakuutena. Saamme lohtua ja voimaa tiedosta, mitä meiltä odotetaan, oikeuksistamme ja velvollisuuksistamme, normaalista käyttäytymistavasta ja siitä, mitä saatamme odottaa muilta. Kun tutkimme todellista pysyvyyttä tai muuttumattomuutta, emme saa sekoittaa absoluuttista suhteelliseen. Perinne säilyy kulttuurin sisällä, ja se on yritys ankkuroida yhteisö arvoihin – kuitenkin nämä arvot ovat riippuvaisia paikasta ja ajasta; ne eivät itse asiassa ole haasteen ulkopuolella. Kiistaton perinne on tyrannia. Nykyajan sukupolven tehtävänä on päivittää perinteitä vastatakseen uusiin olosuhteisiin uudella tietoisuudella. Samalla kun yhteisöllisen organisaatiomme esineet ja monimuotoisuus muuttuu jatkuvasti, on olemassa kaiken kaikkiaan merkityksen jatkuvuus, jossa nämä muuttujat ovat olemassa. Juuri tämän syvemmän todellisuuden ydin on totuus. Itse voi ankkuroida itsensä perinteeseen – ja tämä on sekä pätevää että voimaannuttavaa, kuten kasvin juuret. Silti kasveilla on myös lehtiä – ja se on olemassa kukkia ja hedelmää varten. Vastaavasti emme saa ajatella, että juuret ovat kaikki ja kaikkia – ne palvelevat, mutta eivät koskaan saa hallita. Juurtumisesta löytyy elinvoimaa ja turvallisuutta, ja se tukee sekä pyrkimyksiämme että saavutuksiamme, ja totuuteen ankkuroitunut saavuttaa korkean arvojen oivalluksen ja todellisen lahjan käyttää niitä – normaalin ihmisen henkisen tai aineellisen ulottuvuuden yläpuolella. Nämä ihmiset ovat ehdokkaita nykyisen perinteen esimerkeiksi, vanhimmiksi, jotka kantavat mukanaan menneisyyden ääntä. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä13°

Päivän Saabinen symboli#43 on Mies kantamassa matkalaukkua: Miehet kantamassa matkalaukkuja Tämä symboli kuvaa henkilöä, jolla on taipumus k...

Suositut postaukset