lauantai 23. joulukuuta 2023

Saabinen symboli#273

Päivän Saabinen symboli#273 on Ihmissielu innokkaana kehittymään ja viisastumaan. Symbolin avainsana on SUURI INTO. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Kauriin♑3. asteessa (2° - 3°). Asianmukainen luopuminen on henkilökohtaisen vapauden suurin ominaisuusSisäinen motivaatio on laajenemassa.


Ihmissielu

Joka hetkenä läpi ikuisuuden luodaan vielä yksi uusi versio elämän loputtomista mahdollisuuksista. Jokainen versio on itsessään erityinen, mutta silti sisältää kaikki maailmankaikkeuden muodostavat komponentit. Olimmepa me samaistuneet joko ulkoiseen tai sisäiseen totuuteen, meidän on tunnustettava, että elämä – kaikissa sen muodoissaan – on rikas kokemus. Voimme "etsiä tietoa Kiinasta" - kuten suufilaiset  sanoisivat - tai voimme elää normaalia arkielämää tutussa ympäristössä ja silti lopulta päästä kaiken ytimeen: elämä on todella hämmästyttävää! Niitä meistä, jotka ovat paljastaneet salaisuuden, ilahduttaa itse elämä – olosuhteidemme sijaan. Jokainen ihminen, jokainen päivä, jokainen tilanne ja jokainen tunteemme on ihana. Kun muutumme, kasvamme. Ja kasvaessamme löydämme jatkuvasti uusia havaintoja, jotka ovat usein yllättäviä ja säkenöiviä. Nuo tietoisuuden säkeneet ovat kuin puhtaan hengen pisaroita, ja niitä on hillittävä ja tuettava, jotta ne eivät karkaisi pois jättämättä mitään muuta kuin kaipaavan tunteen tuskin toteutuneista lupauksista. Ympärillämme olevat ihmiset ovat "säiliömme"; odotamme heiltä ymmärrystä. Jokaisella ihmisellä elämässämme on tietty pala kokonaisuutta heijastettavana meille. Tiedämme henkilökohtaisesta kehityksestämme aidoimmin, sikäli kuin se heijastuu osallistumiseemme. Joten näemme, että kiihtyneen kasvun aika vaatii intensiivistä vuorovaikutusta, ei luultavasti vain syvällistä yhden tai useamman yksilön kanssa, vaan myös kaleidoskooppisen laajan sosiaalisen kanssakäymisen. Aivan kuten lapsi etsii yhä enemmän seikkailuja, olemme innokkaita kokeilemaan uusia tapoja löytääksemme keitä olemme ja miten reagoimme uusiin kokemuksiin. Ei ole tarvetta ennustaa kokeellisen toiminnan arvoa tai puolustaa sen tarkoitusta vähemmän huolettomille. Anna heidän kärsiä analyysin halvaantumisesta ilman osallisuuttasi. Tällaisen elämäntavan vaara on vastuuttoman hylkäämisen riski. On ohut raja sen välillä, mikä on hyödyllistä ja mikä ei ole hyödyllistä. Jos rappeudumme huonosti kurinalaiseen itsetuntoon, voimme menettää viisautemme ja olla sokeita sille mysteerille, joka tekee tällaisesta polusta merkityksellisen. Irrottautumisesta ja spontaanisuudesta voi niin helposti tulla välinpitämättömyyttä ja holtitonta varovaisuutta. Siitä huolimatta sopiva luopuminen on henkilökohtaisen vapauden suurin ominaisuus. Opimme, että "vapaus lähteestä" on eri asia kuin "vapaus lähteä", ja joillakin on selkeä käsitys siitä, kumpi on terveellisempää. Tietyllä saavutustasolla ilo optimoidaan elämänstrategialla, joka edistää jatkuvaa toistamista tarpeesta vapauttaa kaikki rajoitukset, jotka meillä on itsetuntoamme kohtaan. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä20°

Päivän Saabinen symboli#50 on Pilvet lipuvat pitkin taivasta: Pilvet Tietoisuutta henkisistä voimista työssään. Kaikkiin elämänmahdollisuuk...

Suositut postaukset