perjantai 22. joulukuuta 2023

Saabinen symboli#272

Päivän Saabinen symboli#272 on Kolmesta lasimaalausikkunasta yksi on vaurioitunut pommituksissa. Symbolin avainsana on MUISTOJUHLA. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Kauriin♑2. asteessa (1° - 2°). Muistojuhla luo yhteenkuuluvuuden tunnetta ja on yhteisöä sitova voima. Järjestelmä polkee sinun omia arvojasi.


Yksi kolmesta lasimaalausikkunasta on rikkoutunut alhaalta pommituksessa
 

Alkuperäinen taiteilija, joka teki ensimmäisenä lasimaalausikkunan, pystyi herättämään inspiraation ja kauneuden tunteita, dramatisoi henkilökohtaisia ominaisuuksiaan ja elämäntuntoaan käsityöllään. Tämä teki vaikutuksen niitä myöhemmin arvostaviin tarkkailijoihin. Samalla tavalla meillä jokaisella on velvollisuus tuoda korkealle ilmaisulle kaikki, mitä pidämme elämässämme erittäin tärkeänä. Sillä, mitä myöhemmin tapahtuu – näkeekö teokset vain tusina tai miljoona tarkkailijaa, onko se säilynyt ja suojattu tai pommien vahingoittama – ei ole tällä hetkellä relevanttia. Näin tehdään historiaa – henkilökohtaisella tai kollektiivisella tasolla – joka muistuttaa meitä sekä tunteista että tapahtumista. Tämä ei ole vähäpätöistä; näin luomme yhteenkuuluvuuden tunteen ja yhteisölle kaiken tärkeän yhteen sitovan voiman. Jos yhteisöön osallistumisen tunne haluaa sitoa meidät syvästi ja merkittävästi osana sen kehittyvää kulttuurista ilmaisua, meidän on muistettava todellista tunnetta, ei ideaa. Pommituksen tai muiden entropiavoimien aiheuttaman vahingon uhka on aina olemassa, koska pinnallisuudet ovat jatkuvasti vaarassa elämän luontaisen tuhoisuuden vuoksi. Joten meidän on suojeltava ja puolustettava sitä, mitä arvostamme tarpeeksi - muistaaksemme. Asioita, joita tämä yhteisöllisen huomion erityinen laatu herättää, ovat ne, jotka edistävät ylpeyttä yhteisestä visiosta – tyypillisesti siitä, miten päätämme palvella ihmiskuntaa. Silti oman elämämme kontekstista irrotettuna nykypäivän tarpeista ja pyrkimyksistä liian lojaali sitoutuminen menneisiin hetkiin voi synnyttää hyödyttömän, jopa pelottavan konservatiivisuuden, joka voi johtaa dogmaattisuuteen ja heikentyneeseen elinvoimaan. Ajatuksemme saavat todellisen ulottuvuuden vain siinä määrin, jotta pystymme rajaamaan niiden merkityksen henkilökohtaisessa tilanteessamme merkitykselliseen pisteeseen. Niillä on oltava meille merkitystä syvästi subjektiivisella tasolla, jotta niillä olisi jotain vaikutusta myös muihin. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä30°

  Päivän Saabinen symboli#60 on Riikinkukko koreilee vanhan linnan terassilla: Riikinkukko Etsi vastauksia sisältä, tarvittaessa yleistä mie...

Suositut postaukset