tiistai 19. syyskuuta 2023

Saabinen symboli#178

Päivän Saabinen symboli#178 on Huimapäinen mies. Symbolin avainsana on VALTA-ASEMA. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Neitsyen♍28. asteessa (27° - 28°). Kun meillä on parempi käsi, meidän pitäisi pelata se.  On aika ottaa ohjat käsiin ja tehdä päätöksiä, jotka vaikuttavat tulevaisuuteen.


Huimapäinen mies


Kuva herättää mieleen tietyntyyppisen yksilön, jolla tilanne on täysin hallinnassa; hän ei koskaan luovuta. Huomaamme tässä, että itsensä hallitsevalla henkilöllä on erittäin vahva taipumus hallita muita. Joskus tämä tehdään liian voimakkaasti. Ihmisen ei ole sopivaa millään normaalilla inhimillisen kokemuksen osa-alueella saada sadistista iloa siitä, että hänestä tulee tovereidensa vitsaus. Tällainen käytös on todiste ratkaisemattomista lapsuuden ongelmista, vaikka kiusaajaa peittävä pukeutuminen olisi kuinka hienostunut  – mikä usein on puku tai univormu. Usein ottamalla tilanne hallintaa - meitä kuitenkin pyydetään palvelemaan muiden etuja – jotka nauttivat rikkaammasta ja nautinnollisemmasta elämästä suorana seurauksena meidän puolustamastamme auktoriteetistamme. Mitä tahansa erityistä huippuosaamista kehitämmekin, tulevat tapahtumat haastavat meitä testaamaan kykyämme hallita valtaa; henkilökohtainen saavutus vaatii tätä. Joka tilanteessa, kun meillä on parempi käsi, meidän pitäisi pelata se jopa toisinajattelijoita vastaan. Omatoimisella asiantuntijalla, ammattinsa mestarilla on tietynlainen luonne – henkilökohtaista voimaa, joka voi luoda tai edistää laajoja yhteisöllisyyden mahdollisuuksia. Yhteiskunnallinen omatunto kehottaa meitä olemaan koskaan laiminlyömättä tovereitamme. Välttääksemme mahdollisuutta luoda hyötyä merkitsee laiminlyöntiä, joten olemme velvollisia ottamaan komennon aina, kun näemme siitä mahdollisen yhteisön hyödyn. Tapa välttää liian voimakkaan johtamisen riskejä on valita yksinkertainen tyytyväisyys sisäisellä tasolla ulkoisen sijaan. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä30°

  Päivän Saabinen symboli#60 on Riikinkukko koreilee vanhan linnan terassilla: Riikinkukko Etsi vastauksia sisältä, tarvittaessa yleistä mie...

Suositut postaukset