keskiviikko 20. syyskuuta 2023

Saabinen symboli#179

Päivän Saabinen symboli#179 on Ihminen saa salaista tietoa lukemastaan tekstistä. Symbolin avainsana on LÖYTÖ. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Neitsyen♍29. asteessa (28° - 29°). Viisauden luonteeseen kuuluu, että se täytyy löytää, ei varustaa.  Muinaisten mysteereiden viisaudesta oppimista.


Salainen tieto, made by Wombo

 

Viisaus ei ole ollenkaan ilmeistä. Tietämisen tavat ovat piilossa kahdella ensisijaisella tekijällä: Ensimmäinen on tiedon luonteessa – mysteerit ovat paljastamattomia, koska ne ovat paljastamattomia. Toiseksi, tietäjät pitävät elämän salaisuudet salassa – ne, jotka tietävät, haluavat säilyttää vaikutusvaltansa. Silti – kuten kuva osoittaa – meidän tehtävämme on saada merkitys ottamalla asioista selvää eri tiedotusvälineiden kautta. Rivien välistä lukiessamme, laajemmalla ymmärrystasolla, näemme laajemman kuvan ja pääsemme käsiksi pysyviin, vaikkakin piilotettuihin totuuksiin, joilla yhteisöllinen vakaus syntyy. Vuorovaikutusta niiden välillä, jotka tietävät ja jotka eivät tiedä, rajoitetaan usein salaisuuksien suojelemiseksi. Tämä vihjaa maailmamme perustavanlaatuiseen konservatiivisuuteen. Kokemuksillemme on annettu muoto tietyn kulttuurin toimesta, joka säilyy parhaiten säilyttämällä uskomusten pysyvyys. Uusien, evolutiivisten tai vallankumouksellisten ideoiden leviäminen, joka tapahtuisi, jos salaisuudet paljastettaisiin, on joidenkin mielestä uhka elämäntavallemme. Konservatiivinen enemmistö kieltäytyy ehdottomasti luovuttamasta perintöään tarpeettomasti. Joka tapauksessa viisaus on löydettävä, sitä ei anneta meille lautasella. Jokaisessa pienemmässä kokemuksessa piilee suurempi, ja sen suuremman loiston paljastamiseksi meillä jokaisella on velvollisuus laajentaa mitä tahansa tilannetta omien todellisuuskäsitystemme ja sen luontaisten mahdollisuuksien mukaan. Jos nielemme kaiken sensaatiomielisten, materialististen tiedotusvälineiden meille toimittaman roskan, menettäisimme laiskalla oletuksella mielen eheyden, antautuisimme terveen järjen vastaisesti ja palvelisimme petoksen koneistoa tottelevaisina uhreina. Vapautumisemme tietämättömyydestä on varmasti sijoitettu mielikuvitukseen, tuohon kaikkien lasten niin arvostamaan upeaan ja voimakkaaseen lahjaan, joka ei voi selviytyä aikuisuuteen ilman tietoista pyrkimystä ylläpitää ja kehittää sitä. Mielikuvituksen ja sinnikkyyden avulla voimme tunkeutua epäselvyyksien läpi ja löytää selkeyden ja totuuden sisäisen syvyyden, joka sisältyy mihin tahansa, jopa manipuloivaan mediaan. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä20°

Päivän Saabinen symboli#50 on Pilvet lipuvat pitkin taivasta: Pilvet Tietoisuutta henkisistä voimista työssään. Kaikkiin elämänmahdollisuuk...

Suositut postaukset