maanantai 22. toukokuuta 2023

Saabinen symboli#63

Päivän Saabinen symboli#63 on Tuilerien puutarha. Symbolin avainsana on YLELLISYYS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Kaksosten♊3. asteessa (2°- 3°). Auktoriteetti annetaan niille, jotka voivat sen saavuttaa. Muodon symmetria näyttäytyy parhaimmillaan.


Tuilerien puutarha


Pariisilaiset tapasivat, kävelivät, juhlivat ja rentoutuivat tässä renessanssiajan ylellisessä puutarhassa. Englannissa aristokraatit ja uskomattoman varakkaat perheet pitivät niin suuren osan kansallisesta arkkitehtuuriperinnöstä elossa, hyvin usein vähäosaisten kustannuksella. Tässä on epäsuosittu viisaus – tietyntyyppiset ihmiset luovat, ylläpitävät ja nauttivat vaurautta ja toiset palvelevat heitä. Joistakin saattaa tuntua, että syntymämme pakottaa meidät kärsimään mahdollisuuksien puutteesta. Tämä todellisuuden tulkinta ei kuitenkaan koskaan edistä onnellisuutta. Jokaisen meistä on tuotava omat kykymme ja mahdollisuutemme sulavalle, upealle itseilmaisun tasolle omassa maailmassamme. Onnellisuus ei liity vaurauteen – se syntyy siitä, että hyödynnämme siitä, mitä meillä on, eikä sitä taatusti anneta rikkaille automaattisesti. Yleisesti ottaen ihmiset odottavat kaikilla yhteiskunnan tasoilla nauttivansa työnsä tuloksista ja uskollisesta sitoutumisestaan siihen, mitä he arvostavat. Kehitämme sosiaalista asemaa ja vaurautta yhteisömme puitteissa osoittamalla halua säilyttää ja huolehtia siitä, mitä meillä on – joko palatsissa tai mökkipahaisessa. Juuri tämä tuo meille suurimman tyytyväisyyden elämään. Tämän tekee selväksi yleinen käytäntö palkita saavutukset sosiaalisen hyväksynnän merkeillä. Voimme ehkä sanoa "hyvin tehty" jollekin, joka yritti todella kovasti – mutta palkinto menee silti voittajalle. Auktoriteetti on jokaisen yhteisön sujuvan toiminnan edellytys, ja se annetaan niille, jotka voivat sen saavuttaa.  (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä19°

 Päivän Saabinen symboli#49 on Merestä kohoaa uusi mantere: Uusi mantere Tämä symboli osoittaa uuden paikan, jossa pyritään uuteen elämään. ...

Suositut postaukset