keskiviikko 12. tammikuuta 2022

Saabinen symboli#294

Tämä symboli kuvaa täydellistä  sitoutumista transsendenttiseen tavoitteeseen. Luostari on paikka, jonka tarjoaa yhteisö, joka uskoo mahdollisuuteen saavuttaa maailman ylittävä tietoisuuden tila. Se on saatavilla henkilöille, jotka voivat olla eri tavoin motivoituneita. Joillekin se on pakoa perheen ja yhteiskunnan sietämättömiltä paineilta; muille se edustaa mahdollisuutta pyrkiä rauhassa henkiseen ihanteeseen ja olla täysin omistautunut siihen. Luostari ilmaisee toisen näkökohdan yhteiskunnan (uskonnon ja kulttuurin) ja yksilön välisestä suhteesta. Edellisessä symbolissa #293 yhteiskunta palkitsi yksilön jaloista suorituksista sen palveluksessa; tässä yhteiskunta hyväksyy sen tosiasian, että sen päivittäisten normaalien käyttäytymismallien ja sitoumusten lisäksi on olemassa toinen elämäntapa, jolla on korkeammassa mielessä myös sosiaalista arvoa. Vanhaa Hindu-yhteiskuntaa hallitsee jäykkä kastijärjestelmä, ihanne, joka ilmeni sannyasissa  (Saṃnyāsa  sankriitin kielessä merkitsee "Purification of Everything"). Metsässä tai luolassa mietiskelevä vaeltava pyhä mies tai joogi, joka oli kokonaan luopunut kaikesta kastista - nähtiin implisiittisesti  yhteiskunnallisen prosessin huipentumana. 

Tässä viiden sarjan neljännessä symbolissa näemme sosiaalisen prosessin paradoksaalisuuden toimivan voimakkaammin kuin koskaan. Tämä johtuu siitä tosiasiasta, että ihmisen luonto sisältää siemenessä mahdollisuuden itsensä voittamiseen ja ylittämiseen täydellisesti  kielteisistä teoista ja antautumisessa "korkeammalle" laille tai olemisen laadulle. Kaikki henkiset tekniikat ovat todellakin paradoksaalisia. Jäykkä kurinalaisuus edellyttää puhdasta sisäistä vapautta. Lopullinen tavoite on transsendenttisen turvallisuuden saavuttaminen. (Rudhyar).

Pyhä Birgitta Alttarimaalaus Salemin kirkko, Södermanland

Kauris♑24° Nainen saapumassa luostariin

Tarvetta päästä pois yhteisön paineesta ja saada aikaa paremmin keskittyä sisäisiin ajatuksiin ja arvoihin. Tämä tie on usein hyvin yksinäinen, ja yhteisö ehkä yrittää estää sinua kulkemasta sitä. Tarvitaan sisäisen työskentelyn aikoja yhtä lailla kuin ulkoisen työskentelyn aikoja. Antautumista jollekin itseä suuremmalle. Henkistä vetäytymistä. 


Avainsana on VIHKIMYS


Kielteisenä - uhrautumista saadakseen hyväksymistä. Itsen täydellistä laiminlyömistä ja piiloutumista. 


Astrologinen kaava on yin-kriittinen-tehokas-yleistävä-sosiaalinen-vastuuntuntoinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä7°

Päivän Saabinen symboli#37 on Samarialainen nainen vanhalla kaivolla : Vanha kaivo Tämä symboli osoittaa ihmisen tunteiden syvyyden sekä ant...

Suositut postaukset