Tämä symboli kuvaa konfliktin transsendentista ritualisointia. Sosiokulttuuriselle elämälle olennaista on ihmisen luonnollisen aggressiivisuuden muuntaminen useimmissa olemassaolon ehdoissa. Monilla rituaaleilla, urheilulla ja peleillä ei ole muuta perustavoitetta. Shakissa symboloivat monimutkaiset energiatyypit, jotka yhdessä muodostavat kuusi erilaista nappulaa - kuningas, kuningatar, lähetti, ratsu, torni ja sotilaat. Valon ja pimeyden välinen taistelu Yang- ja Yin-voimat on ritualisoitu. Kummallakin pelaajalla on 16 nappulaa, jotka yhdessä muodostavat ”armeijan” mustan ja valkoisen. Armeija pyrkii voittamaan vastapuolen armeijan. Tavoitteena on saattaa vastustajan tärkein nappula, kuningas (ego- tietoinen minä) , hyökkäyksen kohteeksi eli shakkiin niin, ettei vastustajalla ole laillista siirtoa sen torjumiseksi. Pelaajan, joka saavuttaa tämän tavoitteen, sanotaan ”tehneen matin” vastustajansa kuninkaasta ja matin tehnyt pelaaja on voittanut pelin. Dualistisessa maailmassa tällainen polarisoituneiden voimien välinen kilpailu on kaikkialla läsnä. Shakkipeli kouluttaa pelaajia olemaan objektiivisempia, varovaisempia, tietoisempia kokonaisista tilanteista – ja vähemmän impulsiivisia ja päättäväisiä pikkuasioissa.
Tämä viiden sarjan kolmas symboli käsittelee konfliktia, mutta ryhmäkulttuurin ja psykologisen symbolisoinnin tasolla. Se tuo objektiiviseen tietoisuuteen ihmisten välisen vuorovaikutuksen perustodellisuudet.
Shakkinappulat pelilaudalla |
Jousimies♐3° Kaksi shakinpelaajaa
Tämänhetkisessä tilanteessa pitäisi olla ehkä harkitsevampi ja varovaisempi, ottaa huomion laajemmat näkökulmat. Impulsiiviset harkitsemattomat valinnat ovat riskialttiita. Pitäisi suunnitella seuraavia siirtoja. Nähdä kokonaisuus useiden siirtojen päähän. Keskittymiskyky.
Avainsana on KYKY.
Kielteisenä - luottaa pelkkään onneen. Aliarvioida vastustajan taitoja ja suunnitelmallisuutta.
Astrologinen kaava on yang-käytännöllinen- aito-erikoistuva-fyysinen-kokeileva.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti