torstai 21. lokakuuta 2021

Saabinen symboli#210

Rudhyarin mukaan tämä symboli kuvaa ymmärryskyvyn täyttymistä sillä olemassaolon tasolla, millä henkilö toimii. Todellinen filosofi on mies, joka kykenee "ymmärtämään" eikä vain "tuntemaan" elämän prosesseja. Hän on viisaan mies, todellakin erilainen kuin tiede; Sillä vaikka tiedon on oltava ennen ymmärtämistä, tieto yksin voi olla sekä hedelmätöntä että viisautta tuhoavaa. Tämä erikoinen symboli viittaa tietysti "frenologiaan", jonka mukaan ihmisen persoonallisuus voidaan nähdä kallon muodoista (”kuhmuista”). Sitä pidetään yleensä pseudotieteenä, mutta se voi antaa merkittäviä viitteitä. Kolme tiedon kuhmua voi toki viitata myös  tietoteoriaanfilosofian osa-alueeseen, joka tutkii tiedon tai tietämisen ehtoja, mahdollisuutta, pätevyyttä sekä totuuden ongelmaa. Luku kolme osoittaa aina valmistumisen tilaa. Symboli viittaa filosofisen ymmärryksen täyttymykseen, jolla ei ilmeisesti ole mitään tekemistä akateemisten tutkintojen tai onnistuneiden abstraktien käsitteiden käsittelyn kanssa. 

Tämä on Vaaka♎ -sarjan viimeinen symboli: Ymmärtäminen ja viisaus kehittyvät yhteisön elämän kannalta ja ihmissuhteiden ja ryhmäsuhteiden tarjoamien kokemusten kautta. Kulttuuritekijät ovat aina mukana, vaikka todellinen viisaus ylittää kulttuuriset arvot ja juurtuu ihmisen olennaiseen luonteeseen. Tässä on kyseessä holistinen lähestymistapa tietoon. 

Kreikkalainen  filosofi Pixabay

Vaaka♎30° Kolme tiedon kuhmua filosofin päässä

Kykyä tulkita henkistä tietoa niin, että sitä voi käyttää konkreettisesti. Yhdistellä useita erilaisia asioita ja muodostaa niistä todellista viisautta. Mennä näennäisyyksien taakse ja nähdä todellinen tilanne. Muuttaa ajatukset käytäntöön. Erityislaatuinen lahja edistää ihmiskunnan prosessia. Osata tulkita enteitä. 


Avainsana on ENNALTANÄKEMINEN


Kielteisenä - luottamista pelkästään älyyn.


Astrologinen kaava on yang-kriittinen-nerokas -yleistävä-henkinen-inspiroitunut.


Nyt sarja 42 on esitelty:


Sarja42





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Oinas28°

Päivän Saabinen symboli#28 on Pettynyt suuri yleisö : Pettynyt yleisö Dane Rudhyarin mukaan tässä symbolissa on kyseessä kypsän valmistautum...

Suositut postaukset