sunnuntai 25. huhtikuuta 2021

Saabinen symboli#37

Maanantain Saabinen symboli kuvaa kaivoa.  Suuren symbolikirjan mukaan se merkitsee usein samaa kuin lähde. Kaivot olivat sisäänkäyntipaikkoja maanalaiseen maailmaan tai "syvyyden vesien" rannoille ja niiden uskottiin kätkevän salaperäisiä voimia. Kirkkotaiteessa on suosittu kuva-aihe Uuden testamentin kertomus Jeesuksen keskustelusta Sykarin kaupungissa Jaakobin kaivon äärellä samarialaisen naisen kanssa. Jeesus paljastaa tälle naiselle olevansa Messias (Joh.4). Syvyyspsykologiassa kaivot ilmaisevat tiedostamattoman, jokapäiväisessä elämässä salaan jäävän todellisuuden tunkeutumista esiin. Tällä on yhtymäkohtia vanhoihin vertauskuviin puhdistavista pesuista, juomisesta elämän lähteestä ja elämän janon tyydyttämisestä korkeamman tiedon kaivosta.

Samarialainen nainen kaivolla

Härkä♉7° Samarialainen nainen vanhalla kaivolla

Tämä symboli osoittaa ihmisen tunteiden syvyyden sekä antamisen ja jakamisen käsitteen. Tässä on kysymys ihmisiä jakavien esteiden ja kulttuurikysymysten purkamisesta. Samarialainen nainen yllättyi, että Jeesus puhui hänelle, kun hänen sanottiin olevan 'väärästä heimosta'. Tässä puhutaan muiden hyväksymisestä sellaisina kuin he ovat, sosiaalisista rakenteista ja rajoituksista riippumatta. Joku saattaa tarvita apua, hyödynnä sisäisiä voimavarojasi, vietä aikaa auttaen muita. Jos tunteesi ovat jähmettyneet ja pyörivät vanhaa kehää, on aika kohdata sisälläsi oleva vieras - varjosi. Nosta vettä syvältä kaivosta, sisimmästäsi, löytääksesi uudistuneen omanarvontunteesi. Uuden itsekunnioituksen löytäminen. Kaivaa syvälle löytääksesi mikä yhdistää, eikä sitä mikä erottaa. Menneitä elämiä. 


Avainsana on HERÄÄMINEN


Kielteisenä - antaa ennakkoluulojen hallita itseään. Tunteiden jättämistä vaille huomiota. Ennakkoluulot. 


Astrologinen kaava on yin-ideaalinen-tehokas-erikoistuva-sosiaalinen-herkkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä6°

Päivän Saabinen symboli#36 on Riippusilta syvän rotkon yli: Riippusilta Optimoimme saavutuksen avautumalla korkeammille voimille . Rotko on...

Suositut postaukset