keskiviikko 2. lokakuuta 2024

Vaaka11˚

Päivän Saabinen symboli#191 on Professori katselee silmälasiensa yli:

Professori

James Burgessin mukaan tiedon ilmaiseminen viisautena vaatii vaatimattomuutta. Professori - kaikkine tämän työn omituisin vivahteineen - kuuluu erikoisalaansa yhtä paljon kuin kirjat ja luennot, ehkä jopa enemmän. Tiedon horisontissa tarvitaan asiantuntijamentaliteettia tietoisen mielen taitona. Tämä erityinen tietoisuuden ominaisuus ei synny yksin; se vaatii intensiivistä sitoutumista itsensä jalostusprosessiin valitulla, määrätyllä toiminta-alueella. Voidaksemme väittää, että meillä olisi suurin vaikutus ajatusten muotoilemiseen, meidän on omaksuttava suurin oivallus ja hienovaraisin ymmärryksen syvyys. Meidän on rakastettava aihetta osana itseämme – eikä vähempää, itse asiassa meidän on myös uskottava itseemme. Itse tieto ei riitä – opinnäytetyö on aina puolustettava, mikä edellyttää egon vahvistamista. Vaikka erittäin vahvaa egoa niin usein halveksitaan epäeleganttina ominaisuutena, se on saavutus, joka usein johtaa lisäsaavutuksiin. Mikä tahansa olikaan ensimmäinen syy, miksi päätimme erikoistua, opimme pian, että tällainen intensiivinen osallistuminen saa aikaan vaikutusvaltaa – joten ymmärrämme, kuinka tärkeää on olla ylivoimaisessa asemassa työtovereidemme keskuudessa. On olemassa muutamia poikkeuksia, mutta yleinen sääntö on, että kaikissa yrityksissä kehittää hiljaista mestaruutta – ihailtua ja haluttua ominaisuutta – korkea ego tukee sen saavuttamista. Näemme tästä, että on väistämätöntä, että vaadimme asemaa kuten vaadimme ymmärrystä – ja meistä tulee auktoriteetti asiassa. Ei missään nimessä ole tarpeen tulla ylimieliseksi, pakottaa toisia alistumaan ja iloita heidän halveksumisestaan. Meidän on ehkä kuitenkin tunnustettava, että palvelumme antaa muoto viisaudelle maksaa meille usein vapauden kokea nöyryyttä – ja vaatimattomuuden houkutteleman armon. 

Vaaka10° - 11°Henkinen luovuus. Innovatiivinen, edistyksellinen, uudistava, ehkä eksentrinen. Improvisaatiota ja spontaanisuutta. Ei pidä sosiaalisten normien ja tapojen noudattamisesta. (LEO-11-AQU, AQU-5-LEO) (David Cochrane)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Vaaka13˚

P äivän Saabinen symboli#193 on Lapset puhaltamassa saippuakuplia : Saippuakuplia Linda Hillin mukaan tämä symboli osoittaa ongelmia, jotka ...

Suositut postaukset