maanantai 16. syyskuuta 2024

Neitsyt25°

 Päivän Saabinen symboli#175 on Puolitangossa oleva lippu:


Lippu puolitangossa

James Burgessin mukaan jokainen yksilö, joka palveluksessaan ylittää egon, palkitaan ennen kaikkea itsensä toteuttamisesta. Tämä on symboli poikkeuksellisesta kunnioituksesta, jota osoitetaan yksilölle, joka on onnistunut ylittämään itsekkyyden ja saavuttamaan huomattavaa menestystä palvellessaan yhteisöään. Se annetaan palkkiona omistautumisesta, joka on osoittautunut arvokkaaksi jatkuvilla ja yhtämittaisilla ponnisteluilla. Silti yksilö kokee syvemmän palkinnon ennen kaikkea toteuttamisena. Julkisessa palveluksessa olevalle tavalliselle yksilölle ei ole sellaista kunniaa suurempaa tunnustusta. Puntari, jolla persoonallisuuden olemusta mitataan, on maine. Kun joku yhteisön jäsen saavuttaa mainetta, niin myös yhteisö kasvaa arvojen rikkaudessaan, koska arvostus kohottaa sekä antajaa että saajaa. Persoonallisuuden perimmäinen oikeutus on, että sitä juhlitaan kuolemattomasti historiaan vaikuttaneena. Sitten sitä puolustetaan yhtä paljon kuolemassa kuin elämässä. Elämä heittää väistämättä omat itsearvionsa – se voi olla kovaa, jopa ankaraa niille, joiden pyrkimykset palvella historiaa eivät tule olemaan muutakin kuin pinnallista itsedramatisointia. Kysymys on siitä, vaaditaanko kunnioitusta luottavaisesti vai ansaitaanko se nöyrästi. Olisi typerää olettaa, että kumpi tahansa strategia on aina sopiva.

Neitsyt♍24° - 25°: Kypsä ja tasapainoinen arvomaailma. Yhdistää ideat nopeasti ja selkeästi. Älykäs, mutta ei syvällinen, tutkiva ajattelija. (CAP-5-GEM, LIB-2-PIS) (David Cochrane)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Neitsyt27°

  Päivän Saabinen symboli#177 on Aristokraattisia naisia kutsuilla : Ladyt teekupposella Tämä symboli kertoo ajan viettämisestä muiden kanss...

Suositut postaukset