perjantai 6. syyskuuta 2024

Neitsyt16°

Päivän Saabinen symboli#166 on Orangutangi:


Orangutangi

James Burgessin mukaan tämä symboli muistuttaa meitä primitiivisestä voimastamme ja eläimellisen väkivallan mahdollisuudesta – ja myös ajattelemattomuudesta, vaistomaisuudesta ja älykkyydestä, jota emme koskaan menetä. Ihmisen evoluution prosessit ovat saaneet tällaiset raa'at intohimot kuriin, mutta sivilisaation ohut talutushihna on kaikki, joka sisältää pedon. Meillä ei yksinkertaisesti ole aavistustakaan siitä, mitä elämässämme voi tapahtua, ja osa meistä ei koskaan päästä irti alkuperäisestä kyvystään selviytyä kaikista odottamattomista vaaroista, joita saatamme joutua kohtaamaan. Meillä on aina enemmän voimaa kuin tavallisesti ymmärrämme – ja se tulee esiin, jos luonnon uhkaavat olosuhteet sitä vaativat. Vaikka yritämmekin rakentaa elämäämme turvalliseksi ja viihtyisäksi, saatamme toisinaan, tahattomasti, houkutella haasteita, jotka saavat eläimelliset vaistot toimimaan. Sitten, riisuttuina kaikesta epäolennaisesta, seisomme vahvoina – ja olemme ylpeitä siitä, että osaamme. Vastatessaan elämän vaatimuksiin jokainen meistä kehittää luontaista voimaansa, jotta se voi sopeutua olosuhteisiin taitavasti. Tämä on tarpeen kaiken vaikutusvallan ja riippumattomuuden säilyttämiseksi. Meitä auttavat tässä itsensä jalostamisessa sosiaalisen palautteen prosessit, jotka saavat meidät luopumaan kaikesta itseoikeutetusta julmuudesta tai väkivallasta ja jopa rankaisevat niistä. Emme opi kieltämään emmekä sallimaan sisällämme olevaa petoa. Kypsyytemme yksilöinä löytyy siitä, että pääsemme käsiksi alkuvoimiin ja soveltamaan niitä asianmukaisesti sosiaalisessa miljöössä. Sivistyneessä kontekstissa tämä on todennäköisemmin ilmaus intohimosta, joka estettynä aiheuttaa vahinkoa itseämme kohtaan, eikä tarkoita aina fyysistä väkivaltaa muita kohtaan.

Neitsyt15° -16°: Hiljainen, ujo ja hillitty asenne. Rakastaa yksinkertaisuutta ja ei pidä tarpeettomasta ylellisyydestä. Pyrkii elämään henkisten ihanteidensa mukaisesti. (LIB-2-PIS, CAP-5-GEM) (David Cochrane)

Cochranen astemerkkitulkinnassa "peto on kesyetty":)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Neitsyt25°

  Päivän Saabinen symboli#175 on Puolitangossa oleva lippu : Lippu puolitangossa James Burgessin mukaan jokainen yksilö, joka palveluksessaa...

Suositut postaukset