torstai 30. toukokuuta 2024

Kaksoset11°

Päivän Saabinen symboli#71 on Uutta polkua kulkemassa:


Uusi polku

James Burgessin mukaan tietoinen ihminen asettaa tietyn suunnan jokapäiväiselle elämälleenMeidän on löydettävä elämällemme erityinen suunta – todellinen polku, joka rakentuu todellisista kokemuksista. Meillä ei ole tässä vaihtoehtoa – se on pakollista. Tapaa, jolla osallistumme elämään, eivät määritä suuret visiot ja tavoitteet, vaan lähinnä jokapäiväisen arjen yksittäiset teot. Ymmärryksemme maailmasta on kerätty jokapäiväisistä tapahtumista. Punnitsemme hyviä ja huonoja puolia – kenen kanssa olla, mitä syödä, minne mennä, miten asua – ja tällä tavalla sekä kehitämme että ilmaisemme arvomaailmaamme. Kukaan muu ei tee sitä täsmälleen samalla tavalla kuin me. Siksi löydämme tunnistamisen valitsemalla tuhat tapaa olla sitä, mitä olemme, ja teemme tämän elämämme jokainen päivä. Tämä ei myöskään ole staattinen tai edes syklinen prosessi – se on suunnattu. Pienillä tavoilla nämä yksityiskohdat muuttuvat pala kerrallaan, kun astumme yhä lähemmäksi kohti kestävintä kuvittelemaamme minäkuvaa. Kaikki resurssit, joita voimme kerätä, otetaan käyttöön, kun etenemme. Näiden tavallisen elämämme muuttuvien omituisuuksien tiedostaminen auttaa meitä parantamaan luonnettamme. Itsetuntemus katsotaan oikeutetusti olevan oma palkkio, ja silti itsetietoiselle henkilölle tulee väistämättä enemmän konkreettisia etuja. Uusien ideoiden ja toimintatapojen yhteensovittaminen on saavutettava terveen kokeilun ja typerän fantasian välillä muuttamalla tapojamme ja keinojamme tiettyjä puolia. Vaikka on terveellistä kokeilla uusia versioita itsestään, on rajansa, mitä voimme saada toimimaan todellisuudessa.

Kaksoset♊10° - 11°: Edistyksellinen, epätavallinen ajattelija. Pyrkii syntetisoimaan inspiraationsa harmoniseksi, integroiduksi teoriaksi tai järjestelmäksi. Toisinajattelija. (LEO-3-LIB-5, AQU-9-ARI)

Vanhat blogit löytyvät myös hakusanoilla ja etusivun Saabiset symbolit linkkiluettelosta, sekä arkistosta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Vaaka30˚

  Päivän Saabinen symboli#210 on Kolme tiedon kuhmua filosofin päässä: Tiedon kuhmut Tämä symboli kertoo kyvystä tulkita henkistä tietoa nii...

Suositut postaukset