lauantai 23. maaliskuuta 2024

Oinas5°

Päivän Saabinen symboli#5 on Siivekäs kolmioTaitomme, uskollisuutemme ja arvomme tukevat meitä innostuksessamme kohota itsetoteuttamisen korkeuksiin.


Siivekäs kolmio

James Burgessin tulkinta tästä symbolista on erityisen hieno: Kolme yksilöllisyyden aspektia kohtaavat ja jalostuvat vuorovaikutuksessa tilanteiden ja ympäristöjen kanssa. Nämä ovat taitomme, uskollisuutemme ja arvomme; näiden kautta teemme itsemme tunnetuiksi. Jokainen meistä kehittää omia arvojaan ja ne tulevat tunnetuiksi sen kautta, mitä edustamme ja mitä teemme. Taidot avautuvat, kun käytämme henkilökohtaista luovuutta; uskollisuus ulottuu perheestä ystäviin ja maanmiehiin; arvot antavat elämälle merkityksen ja viittaavat henkiseen näkökulmaamme. Yhdessä he perustavat henkisyytemme yhteisön kontekstissa. Aivan kuten kolmio, joka on erityisen hyvin tasapainossa, nämä kolme aspektia tukevat meitä lujasti pyrkimyksissämme. Silti niitä ei pidä nähdä siipinä, jotka antavat innokkaan harrastajan kohota itsensä toteuttamisen korkeuksiin. Itsensä löytämisen matkalla on keskeistä arvostaa impulssiemme erityistä arvoa. Kun elämä heittelee seikkailujaan ja haasteitaan, tiedämme näiden alkuperäisten impulssien puhtauden kautta keitä olemme, ja olennainen luontomme pitää meidät hyvässä asemassa, jos luotamme niihin, tapahtuipa mitä tahansa. Ne ovat tietysti pohjimmiltaan arvojen, uskollisuuden ja taitojen muovaamia. Elämä on välttämättä muuttava tapahtumasarja, joka tutkii ihmisen sisäistä luontoa loputtomien kokemusten kautta. Persoonallisuutemme ja halujemme sisäisessä luonteessa on monia puolia, ja ne tarjoavat todellisia todisteita syvimmästä kestävästä visiosta, joka meillä on itsestämme – tulevaisuuden kuvasta, joka pyrkii muuttumaan todeksi. Tämä mielikuva perustuu väistämättä kolmeen ominaisuuteen, ja innokkuus, jonka koemme toteuttaessamme visiomme, on mittana sitoutumisestamme niihin. Elämän päämäärä on määrittää, mitä lopulta pidämme hyvänä ja totena. Korostammeko valon pimeyden edelle? Ja meille – mitä valo on? Perusminä käy läpi loputtomia arvokokeita, korkeampi minä loputtomia omantunnon kokeita – ja näiden prosessien kautta jalostuminen on taattu. On syytä huomata, että nämä kolme motivoivaa voimaa ovat yhteydessä toisiinsa ja niillä on taipumus kehittyä yhdessä tasaisessa, evoluutionaarisessa etenemisessä – pikemminkin kuin järisyttävinä vallankumouksellisina muutoksina. Ilman tällaista progressiivista lähestymistapaa meille ei jää muuta kuin jokaisen tavallisen kokemuksen hylkääminen epämukavana, jopa turhana, paitsi siinä määrin, missä määrin se tarjoaa nautintoa ja edistää meissä autuasta tietämättömyyttä siitä, keitä olemme ja mitä teemme. 

Oinas♈4° - 5°: Vahvatahtoinen, jalo, individualistinen, itsekeskeinen. Hyvä kauneudentaju, yleensä mieluummin rikas, ylenpalttinen tyyli taiteessa, kodin sisustuksessa jne. Luova. (TAU-2-TAU, LEO-5-LEO) (David Cochrane)

Klikkaamalla alla olevia hakusanoja löydät aikaisemmat blogikirjoitukset tästä symbolista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä10°

Päivän Saabinen symboli#40 on Punaisen Ristin sairaanhoitaja: Sairaanhoitaja Tämä symboli paljastaa inhimillisen yhteistyön tunteen puhtaan ...

Suositut postaukset