maanantai 5. helmikuuta 2024

Saabinen symboli#317

 Päivän Saabinen symboli#317 on Vahtikoira pihalla. Symbolin avainsana on REHELLISYYS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Vesimiehen♒17. asteessa (16° - 17°). Kurin kautta pääsemme vapauteen. Vartiointia.


Vahtikoira

 Realistinen odotuksemme on, että ihmiset käyttäytyisivät sivistyneesti ja rehellisesti – on jokseenkin kuin vahtikoira; se vakuuttaa meille, että olemme  turvassa ja voimme nauttia suuremmasta vapaudesta osallistua elämään. Luonnollinen taipumuksemme on pelätä tuntematonta ja olla epäluuloinen ja epäystävällinen vieraita kohtaan. Tässä on kyse rehellisenä ihmisenä olemisesta – ei vain itsensä toteuttamisen polulla, vaan myös arvokkaan paikan vaatimiseksi yhteisössä – me voimme voittaa omat eläimelliset pelkomme, koska tunnemme olevamme suojeltuja sosiaalisilla sopimuksilla, joissa ei ole väkivaltaa ja säädyttömyyttä, ja tarjoamme samaa kohteliaisuutta myös muille. Yhteiskunnallista vuorovaikutusta helpottavat yhtä paljon sosiaaliset sopimukset kuin yleisesti koettu halu olla yhteydessä muihin. Tällaisia rajoituksia sovelletaan laillisten keinojen, moraalin ja tapojen avulla. Luotamme siihen, että ne rajoittavat altistumistamme riskeille. Jokainen meistä on vahvempi, koska toiset ovat sitoutuneet ylläpitämään ja vahvistamaan yhteisön luottamusta – joten teemme puolestaan samoin aina, kun olosuhteet vaativat meitä suojelemaan avun tarpeessa olevia. Jos haluamme yksilöllisesti ja kollektiivisesti löytää tavan saavuttaa korkeimman potentiaalimme, meidän on elettävä yhteistyössä – ja tämä riippuu päättäväisyydestämme tunnustaa yhteinen vastuu tehdä oikein ja vaatia myös muita tekemään samoin. Oikein toimiessamme se onnistuu yleensä hyvin, ja siksi luottamuksemme tulevaisuuteen vahvistuu – näin syvennämme hyvinvoinnin tunnetta. Toisin sanoen oikealla elämällä huomaamme, että kasvamme uskossa ja saavutamme suuremman täyttymyksen. Vain olemalla itseään osoittava kollektiivisen auktoriteetin symboli, voimme vapautua määrätyistä rajoituksista. Kurin kautta pääsemme vapauteen. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä19°

 Päivän Saabinen symboli#49 on Merestä kohoaa uusi mantere: Uusi mantere Tämä symboli osoittaa uuden paikan, jossa pyritään uuteen elämään. ...

Suositut postaukset