torstai 1. helmikuuta 2024

Saabinen symboli#313

  Päivän Saabinen symboli#313 on Ilmapuntari. Symbolin avainsana on MERKKI. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Vesimiehen♒13. asteessa (12° - 13°). Koska meidän on saatava hallinta, etsimme merkkejä tulevaisuudesta. Ilmapiirin herkkien muutosten rekisteröinti.


Ilmapuntari

 Huomaamme, että luonnolliset prosessit saattavat olla tyypillisesti hallintamme ulkopuolella, ja siksi pystyvät tunkeutumaan valintoihimme ja mukavuuteemme. Silti elämässä on taustalla oleva järjestys, joka koskee kaikkea, myös luonnonvoimia. Kaikki, mitä voidaan mitata, voidaan jossain määrin pitää kurissa. On järkevää tehdä ero pinnallisen ja toisaalta todellisen ja luotettavan välillä. Emme ehkä tiedä, sataako huomenna – mutta tiedämme, että jonain päivänä sataa taas. Tämä ei ole fiksua tai tylsää; Näin pidämme yllä järjestyksentuntoamme, jolla pidämme voimattomuutemme kauhun loitolla luonnonvoimien edessä. Käytämmepä perinteistä taikauskoa, vanhojen eukkojen tarinoita tai ilmapuntaria mittaamaan ilmanpainetta, pyrimme päättelemään tietoja tulevaisuudesta – koska tunnemme tarvetta saada käsitys siitä, että meillä on jonkinlainen kontrolli. Tulevaisuuden tutkimisella on vaikutusta – terävöitämme havainnointikykyämme ja kehitämme poikkeuksellista arvostelukykyä. Vaikuttaa merkityksettömältä päättää, johtuuko se siitä, että kehitämme parempia analyysikykyjä vai saamme enemmän intuition resonanssia, tuloksena on, että tiedämme enemmän siitä, mitä todennäköisesti on tulossa. Tämä paljastaa salaisuuden, että kaikki salaisuudet voidaan paljastaa. Kaikki, mitä tarvitsemme tietää, voidaan tehdä tunnetuksi, kun harjoitamme itseämme tarpeelliseen mielen asenteeseen. Maailmankaikkeudessa on järjestys, ja sen toimintaperiaatteet voidaan paljastaa sille, jolla on ahkeruutta niiden löytämiseen. Lempipuuhaamme on yrittää elää kokemuksemme etukäteen. Silti todellisuus, on välitöntä ja olosuhteisiin liittyvää – kaikki mikä on rekisteröidään aistiemme kautta ja saa fyysisen muodon. Tulevaisuuden todellisuus on kuitenkin ei-fyysinen ja vaikuttaa mieleen ja sydämeen. Ei ole turhaa verrata ilmapuntaria tunteisiin, jotka saattava vaihdella – ylös ja alas, mittaamalla tunnelmaa ja antamalla vihjeitä siitä, mitä on tulossa seuraavaksi. Koko tämä käytäntö arvioida tulevaisuutta nykyhetkeen on materiaalia, jonka avulla käsitteellistämme ja saamme laajoja yleistyksiä ja abstrakteja ajatuksia elämästä ja sen toiminnasta. Menneisyys on antanut meille vihjeitä, mutta kykymme ennustaa tutkii, kuinka hyvin olemme ymmärtäneet ne. (James Burgess)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä30°

  Päivän Saabinen symboli#60 on Riikinkukko koreilee vanhan linnan terassilla: Riikinkukko Etsi vastauksia sisältä, tarvittaessa yleistä mie...

Suositut postaukset