keskiviikko 31. tammikuuta 2024

Saabinen symboli#312

  Päivän Saabinen symboli#312 on Portaikossa seisomassa ihmisiä, jotka on luokiteltu ylöspäin nousevaan järjestykseen. Symbolin avainsana on ETENEMINEN. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Vesimiehen♒12. asteessa (11° - 12°). "Koska Kuu on tänään, pyydämme Aurinkoa huomenna." Sosiaalista etenemistä.


Ihmisiä portaikossa menossa ylöspäin

 Symboli portaissa olevista ihmisistä ylöspäin asteittain on edistymistä. Se osoittaa, kuinka me kaikki haluamme nousta ylöspäin saavuttaaksemme nykyistä paremmat olosuhteet. Ihmisen pyrkimystasolla ei ole rajaa – jos meille annetaan Kuu tänään, pyydämme Aurinkoa huomenna. Suomalaisille vastaava sanonta lienee "ruokahalu kasvaa syödessä"Useimmille hetkellinen täyttymys on kaikki kaikessa, mutta silti se on niin lyhytaikaista. Modernille maailmalle on tyypillistä yleinen taipumus tehdä kiihkeästi ponnisteluja pysyäkseen muiden edellä – tai ainakin pysyäkseen heidän perässään. Äärimmäisyyteen vedettynä tällainen asenne luo kaikenlaisia vaikeuksia, mukaan lukien stressiä, epäsuosiota ja pettymystä itseensä. Silti eteenpäin pääsemisen myrskyn ja työnnön alla piilee hyvin todellinen ja järkevä motivaatio – yhteinen pyrkimys kokemuksemme optimointiin kaikilla elämän osa-alueillaSisäinen tyydytys on erittäin vahva voima – sellainen, joka vaatii, että teemme parhaamme perheemme ja itsemme hyväksi huolimatta siitä, että muut voivat päätyä saamaan vähemmän kuin me. Esimerkiksi ajatus kommunismista vaikutti varsin järkevältä, jopa visionääriseltä henkisellä tavalla, mutta se ei tunnu toimivan kestävästi, yksinkertaisesti siksi, että ihmiset ovat melko itsekkäitä ja heillä on monenlaisia lahjakkuuksia ja he ovat erilaisia ahkeruudessa. Visiomme ulottuvuus on kuin horisontti – se liikkuu kohti suurempia unelmia, kun lähestymme sitä. Tehokkain asenne on odottaa saada kaikki irti aikaisemmista saavutuksistamme, kun etenemme seuraavalle tasolle. Ihmisten välillä on luontaisia eroja; jotkut ihmiset ovat yksinkertaisesti parempia joissakin asioissa kuin toiset. Tämä voi aiheuttaa todellisia ongelmia ja tehdä yhteistyöstä mahdotonta – varsinkin kun muut voivat osoittautua huomattavasti enemmän tai vähemmän pätevimmiksi kuin me itse. Tyypillisesti näin ei kuitenkaan ole, ja tämä johtuu siitä, että olemme valmiita löytämään jokaisesta kokemuksesta jotain arvokasta. Juuri tämä antaa meille mahdollisuuden jakaa ponnisteluja yleensä yhdessä toisten kanssa, jopa eri kykyisten kanssa. Mikään ulkopuolinen kokemus, vaikka se tällä hetkellä tyydyttäisi, ei voi tarjota riittäviä perusteita itsensä toteuttamiselle. Sitä varten meidän on käännyttävä sisäänpäin ja löydettävä sisäisen olemuksemme keskus ja edettävä yhä pidemmälle, kunnes todella ja täydellisesti tiedämme, keitä olemme. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä20°

Päivän Saabinen symboli#50 on Pilvet lipuvat pitkin taivasta: Pilvet Tietoisuutta henkisistä voimista työssään. Kaikkiin elämänmahdollisuuk...

Suositut postaukset