lauantai 17. helmikuuta 2024

Astemerkkiastrologiaa: Vesimies30°

Päivän Saabinen symboli #330 on Kukkien peittämät niityt muinaisessa Babyloniassa:

Ardathin kukkaniityt Babyloniassa

Vesimiehellä29° - 30°  on hyvä itsehillintä, hän on varovainen, asianmukainen ja konservatiivinen. Erillinen, tarkka, selkeän älykkyys. Erittäin huolissaan velvollisuuksiensa täyttämisestä. Voi olla haluton jakamaan  vapaasti muiden kanssa. (PIS-2-CAP, VIR-8-CAN) (David Cochrane)

Saabista symbolia ja Cohranen adjektiivein kuvattua asteluvun tulkintaa on vaikea verrata keskenään ilman käytännön esimerkkiä, joten jatkossa käytän toisinaan kuuluisia henkilöitä esimerkkeinä.

Laitan tähän taulukon dekanaattien ja dwadien eli 12. harmonian hallitsijaplaneetoista:


Yksi merkki (30°) sisältää kolme dekanaattia eli 1. 0° - 9°, 2. 10° - 19° ja 3. 20° - 30°.

Dwad on sanskriittia merkiten 12.osaa, eläinradan merkin jako 12 osaan niin että jokainen osa käsittää astetta. Ensimmäinen dwad kutakin merkkiä edustaa merkkiä itseään, seuraava dwad seuraavaa merkkiä jne. Dwad -alajako on siis "eläinrata merkin sisällä". Käytetään hienontamaan merkin laadullista olemusta.  Useasti merkin sijasta on käytetty hallitsijaplaneettaa eri astrologisissa ohjelmissa.

Huomio, että tämä taulukko on tehty modernin astrologian mukaan eli ensimmäistä dekanaattia hallitsee merkin oma hallitsijaplaneetta.  Perinteinen kaldealainen planeettajärjestys on Saturnus, Jupiter, Mars, Aurinko, Venus, Merkurius ja Kuu. Oinas alkaa Marsista jne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä20°

Päivän Saabinen symboli#50 on Pilvet lipuvat pitkin taivasta: Pilvet Tietoisuutta henkisistä voimista työssään. Kaikkiin elämänmahdollisuuk...

Suositut postaukset