maanantai 22. tammikuuta 2024

Saabinen symboli#303

 Päivän Saabinen symboli#303 on Laivaston karkuri. Symbolin avainsana on UHMAKKUUS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Vesimiehen♒3. asteessa (2° - 3°). Jos emme luo omia uskollisuuksiamme, tulevaisuus näyttää pinnalliselta ja turhalta. Uhmaa.


Karkuri Ilja Repin Public Domain
 

Tämä on toteamus ihmisen itsenäisyydestä, joka on kuljetettu äärimmäiseen kapinaan asioita vastaan sellaisina kuin ne ovat aina, kun elämämme olosuhteet ovat yksinkertaisesti mahdottomia hyväksyä. Kun tyrannia hallitsee, niin uhma on sankarin toimintaa, joka vaatii psykologista tilaa, joka tunnetaan nimellä kuolema tai kunnia. Hengen välittömän vapautumisen vuoksi jätämme huomiotta kaikki auktoriteetin tyytymättömyyden ja yhteiskunnallisen paheksunnan seuraukset. Vapaus on ensisijainen ominaisuus, ja se vastaa elämänvoimaa; se on Hengen toimeenpano, eikä sitä pidätetä paikoillaan kauan. Sielun vaatimusta täysin palkitsevasta yksilöllisyyden ilmauksesta ei voida jättää huomiotta ilman vakavia henkilökohtaisia seurauksia. Kaikki, mitä meidät pakotetaan tekemään, mikä pettää sielun, houkuttelee epämiellyttävää ja lopulta kärsimystä. Vaatii aitoa psykologista rohkeutta saada aikaan asianmukainen hylkääminen kaikesta merkityksettömästä uskollisuudesta. Tämä vaatii yleensä yhdistelmää erittäin selkeää ajattelua ja päämäärätietoisuutta sekä vahvaa päättäväisyyttä ja halukkuutta tehdä uhrauksia. Ja silti se on välttämätöntä, koska paitsi kun luomme omia uskollisuuksiamme, kohtalolla ei ole mitään syvällistä merkitystä, se on pinnallinen ja tuntuu turhalta. Voimme siis päätellä "uskalla uhmata" keskeisen merkityksen, koska sen puuttuminen takaa tällaisen keskinkertaisuuden. Tehdään selväksi, että täysi ja henkilökohtainen vastuu elämästä myöhäinen hyväksyminen on parempi kuin ei ollenkaan. Ehkä meidän ei olisi pitänyt kirjautua ensin, mutta parempi myöhäinen korjaus kuin ei korjausta. Aloitimme elämämme lapsina voimattomina protestoida epäoikeudenmukaisuutta vastaan, mikä puolustelee aikaisempaa kyvyttömyyttämme toimia – mutta aikuisina se ei enää ole niin, ja meidän on nyt toimittava. Laivaston karkuri voi kuitenkin viitata myös henkilöön, jonka täydellinen kyvyttömyys noudattaa pelin sääntöjä on neuroottista ja osoittaa kypsymättömyyttä. Siis sankari vai konna? Se on viime kädessä meidän itsemme päätettävissä. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä8°

Päivän Saabinen symboli#38 on Lumettomassa maassa lojuva kelkka : Potkukelkka Rudhyarin mukaan tämä symboli kuvaa odotettavissa olevien olos...

Suositut postaukset