sunnuntai 21. tammikuuta 2024

Saabinen symboli#302

 Päivän Saabinen symboli#302 on Odottamaton ukkosmyrsky. Symbolin avainsana on ONNETTOMUUS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Vesimiehen♒2. asteessa (1° - 2°). Optimismin ja itsevarmuuden myötä takaiskut edistävät aina päämäärämme. Yllättävät tunteen purkaukset.


Ukkosmyrsky

 Sivilisaatio on kehittynyt suojelemaan meitä luonnon julmuutta vastaan, mutta lopulta meidän kaikkien on ryhdyttävä varotoimiin onnettomuuksien, esimerkiksi ukkosmyrskyjen varalta. Myrskysymboli on sopiva myös psykologisella tasolla, sillä yhteiskunta pyrkii myös mahdollisimman paljon lieventämään emotionaalista kipua ja vaivaa. Siitä huolimatta on enemmän tai vähemmän varmaa, että joudumme elämämme aikana kohtamaan erilaisia, muuttuvia tapahtumia, joihin meidän on pakko osallistua. Sopiva asenne on valppautta pikemminkin kuin täydellistä epävakautta. On idioottimaista huutaa uhkauksia ukkostaessa. Normaalin elämän kaikilla osa-alueilla – uralla, parisuhteessa, hengellisyydessä ja perheessä – joudumme todennäköisesti sopeutumaan rakkauden, aseman, terveyden ja toiveemme menettämiseen – usein odottamattoman, ei-toivotun tapahtuman seurauksena. On parempi tunnistaa kriisin myönteinen puoli. Ilman sitä mahdollisuudet maksimaaliseen itsensä kehittämiseen ovat harvinaisia, ja suhteiden yhdistävä lähentyminen puuttuu. Elämä tarvitsee kriisiä syventyäkseen. Mestarillinen lähestymistapa on etsiä tällaisia tapahtumia ja "jahdata myrskyjä". Oikealla optimismin ja itseluottamuksen mielellä voimme vetää puoleemme  tilaisuuksia katastrofista ja käyttää takaiskuja ja jopa katastrofeja tavoitteidemme edistämiseksi. Onnettomuudet ovat luonteeltaan odottamattomia – mutta vain ajoituksensa ja erityispiirteidensä osalta. Niiden väistämättömyys on täysin ennustettavissa. Joten voimme valmistautua niihin, kouluttaa itseämme vastaamaan niihin – ja ottaa täyden vastuun niiden vaikutuksista elämäämme. Luonnon mahdollisuudet ovat toimivaltamme ulkopuolella – joten meidän on kehitettävä strategioita, kuinka toimia, kun kohtaamme tällaisia tilanteita. Edistyneellä ymmärryksen tasolla näemme, että kaikki hallinta on joka tapauksessa illuusiota. Kaikki, mitä suunnittelemme, muuttuu, ja elämän viimeiseen mysteeriin pääsee käsiksi vain antautumalla. Ukkosmyrskyt erittäin arvaamattomuutensa ja mahtavan voimansa ansiosta auttavat meitä löytämään tiemme kohti tätä hienovaraista, intuitiivista vastakkaista ymmärrystä. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä9°

Päivän Saabinen symboli#39 on Koristeltu joulukuusi : Koristeltu joulukuusi Rudhyarin mukaan tämä symboli kuvaa kykyä luoda sisäistä onnelli...

Suositut postaukset