lauantai 13. tammikuuta 2024

Saabinen symboli#294

Päivän Saabinen symboli#294 on Nainen saapumassa luostariin. Symbolin avainsana on VIHKIMYS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Kauriin♑24. asteessa (23° - 24°).Todellinen tyytyväisyys elämään on meidän ulottumattomissamme, kunnes löydämme jotain pyhää. Antautumista jollekin itseä suuremmalle.


Pyhä Birgitta Alttarimaalaus Salemin kirkko, Södermanland


Kun henkilö saapuu mihin tahansa eristäytyneeseen ympäristöön, sen tarkoituksena on asettaa tiukemmat rajat aistiärsykkeille altistumiselle. Luostari on suunniteltu sellaiseen tarkoitukseen, koska mieli muuttuu usein vähemmän levottomaksi vankilassa tai rukoussellissä. Mieli on monimutkainen asia ja se on niin helposti hämmentynyt, että se harvoin tuntee rauhaa. Ne, jotka oppivat meditaatiota ja rukousta, oppivat ennen kaikkea hallitsemaan levotonta mieltään. Tämä mahdollistaa toisenlaisen dialogin, jossa minä nähdään kolmantena, tarkkailevana osapuolena. Pystymme arvioimaan keitä olemme ja mitä teemme ja ajattelemme. Retriitin aikana huomaamme, että elämään tyytyväisyys on ulottumattomissamme, kunnes löydämme asian, jolle voimme olla uskollisia ja  jolla on suurempi merkitys meille kuin omat itsekkäät huolemme. Meidät on haastettava perustasolla, ennen kuin voimme koskaan löytää syyn, olevaisen tai arvojoukon, jotka herättävät meidät tarvittavalla syvyydellä. Aluksi näyttää siltä, että ihmiset ja olosuhteet haastavat meitä niin paljon, mutta tämä ei ole tarpeeksi syvällinen havainto. Me haastamme itsemme; millään muulla arvioinnilla ei ole pysyvää merkitystä. Ennen kuin pyhitämme elämämme, meillä ei ole pääsyä pyhyyteen. Pyhyyden portin läpi kulkeminen on tapa, jolla me pyhitämme täysin kaiken. Ennen tätä, riippumatta siitä, mitä teemme, tunnemme olevamme aina jotenkin  tyhjiä. Tämän jälkeen käytämme aina oletuksena täydellisyyden ehtoa. Itse on aina vain kaiken Itsen varjoinen kaiku; olemme merkityksettömiä Jumalan edessä. Silti se, mikä lopulta antaa meille merkityksen – korkeimman, ikuisesti pätevän ja kestävän – on oppia tuntemaan yhteyden transsendenttinen tila. Kun menetämme itsemme, löydämme Itsemme. Väärä minä on naamio, joka peittää totuuden, jonka mukaan ei mitään oleminen on kaikkea. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä9°

Päivän Saabinen symboli#39 on Koristeltu joulukuusi : Koristeltu joulukuusi Rudhyarin mukaan tämä symboli kuvaa kykyä luoda sisäistä onnelli...

Suositut postaukset