perjantai 12. tammikuuta 2024

Saabinen symboli#293

Päivän Saabinen symboli#293 on Kaksi rohkeudesta annettua taistelumitalia. Symbolin avainsana on TUNNUSTUS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Kauriin♑23. asteessa (22° - 23°). Johtajuus tuo mukanaan sekä korkean palkkion että työläitä tehtäviä. Jatkuvaa itsensä unohtavaa uhrautumista toisten hyväksi.


Sotilas ja mitalit

Mahdollisuutemme sankaruuteen on olemassa sisäisesti ennen sen ulkoista ilmentymistä; joskus koetaan tarvetta, että meidät tunnustetaan kyvystämme osoittaa omistautunutta vaatimatonta palvelusta. Vaikka sankarillinen käytös usein stimuloi yhteiskunnan tarvetta nostaa yksilö johtajan arvoon, on tämän potentiaalin ylvästeleminen ja julistaminen tyhmää ja sitä on viisaampi välttää. Meitä ei korota itsejulistavat sanamme ja ylimielinen asenne nousemaan lauman yläpuolelle, vaan henkilökohtainen näkemyksemme ja luonteemme. Muut huolenaiheet ovat alisteisia, joten pakottavasta elämisen tavoitteesta ei tule itse asiassa muuta kuin arvojemme edistämistä ja esittelyä, kenties opetuksia ohjaamaan muita. Henkilökohtaista kasvua stimuloi laajemman kokemuksen hankkimiseen käytetty aika ja energia. Tämä laajentaa asteittain sosiaalista merkitystämme tasolle, joka vastaa meidän tasoamme korkeimmasta hengellisestä asemasta. Sellaiset kokemukset herättävät kykymme dramatisoida elämän mahdollisuuksia. Tämä tuo esiin runsaudensarven, joka osoittaa yltäkylläisyyden, johon kuka tahansa voi päästä seuraamalla johtajan esimerkkiä tehokkaasta, luovasta, rohkeasta elämänhallinnasta. Käytännön sosiaalinen ja poliittinen hyöty kasaantuu. Meidän on kuitenkin muistettava, että ihanteellinen johtaja, joka voi hyvinkin olla täysin integroitunut normaaliin, yksitoikkoiseen yhteiskuntaan, on silti aina koeteltu ja myös haastava asema. Se liittyy työhön ja auttaa pitämään hengissä juuri ne taidot ja viisauden, jotka pätevöittävät johtajan tehtävään. Jatkuva omistautuminen tehtävälleen on elämänpolku, joka tuo palkkioksi sosiaalisen asioiden hoidon taakan. Sen mukana tulee tilaisuus paljastaa syvällinen käytännön ymmärrys kanssakumppaneistamme, heidän olosuhteistaan ja haasteistaan. Tunnustus, jota aikoinaan itsensä toteuttamista kaipaava, kypsymätön nuori halusi, ymmärretään nyt miekaksi, joka leikkaa kahdella terällä, toinen itseään palveleva, toinen sosiaalinen; toinen leikkaa pois ulkoisen kuonan, toinen leikkaa sisäänpäin. Ja kun ensimmäinen palkinto antoi huumaavaa odottamatonta iloa, toinen viittaa siihen, että kolmas on odotettavissa aikanaan. Odotusten täyttämisen taakka tulee ulottuvuuden raskaammaksi, tie asteen vakavammaksi. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä9°

Päivän Saabinen symboli#39 on Koristeltu joulukuusi : Koristeltu joulukuusi Rudhyarin mukaan tämä symboli kuvaa kykyä luoda sisäistä onnelli...

Suositut postaukset