torstai 11. tammikuuta 2024

Saabinen symboli#292

Päivän Saabinen symboli#292 on Kenraali hyväksyy tappionsa uljaasti. Symbolin avainsana on TARKOITUKSENMUKAISUUS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Kauriin♑22. asteessa (21° - 22°). Koska olemme uskollisia pitkäntähtäimen päämäärille, voimme muuttaa takaiskuja hengen armosta ja itsekurilla. Sisäisen arvon merkitys.


José Leonardo, The Surrender of Juliers, Museo del Prado, Madrid, 1636

Kenraali, joka uljaasti hyväksyy väistämättömän tappion, on tarkoituksenmukaisuuden symboli. Todellinen voima ei tule kaiken voittamisesta, vaan maltillisesta käytännöllisyydestä, joka tehdään tehokkaasti itsekurilla ja hengen armosta. Tämä symboli osoittaa välitöntä opportunismia; ihminen voi kehittää todellista neroutta kokemuksesta oppimalla. Minkä tahansa hetken mahdollisuus ei ole aina selvä; se voi olla epäonnistumiseksi naamioitua menestystä ja piilotettu kaikille paitsi tarkkanäköisiltä. Joskus tilanteen tunteet ovat tärkeämpiä kuin itse tapahtuma. Yksilö ylistää kohtaloaan uljaasti – voittaa tai häviää – kun hän löytää juurensa vakiintuneista yhteisistä arvoista, jotka niin hänen kollegansa kuin hän itsekin hyväksyy. On taito muuttaa takaiskut saavutuksiksi – saada oikea mieliala. Meidän on aina koulutettava itseämme luomaan pohjana oleva tinkimätön uskollisuus pitkäntähtäimen tavoitteille. Jos häviämme taistelun, voimme palata takaisin – mutta jos unohdamme taistelumme syyn, olemme jo hävinneet, oli lopputulos mikä tahansa. Tämä ei ole sama asia kuin pahimman vastuuton hyväksyminen – eikä se ole täydellistä välinpitämättömyyttä omille puutteille – kyse on siitä, mikä toimii tällä hetkellä, ja valmistautumisesta mahdolliseen paluuseen.  (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä9°

Päivän Saabinen symboli#39 on Koristeltu joulukuusi : Koristeltu joulukuusi Rudhyarin mukaan tämä symboli kuvaa kykyä luoda sisäistä onnelli...

Suositut postaukset