maanantai 1. tammikuuta 2024

Saabinen symboli#282

Päivän Saabinen symboli#282 on Luonnontieteen oppilas pitää esitelmää. Symbolin avainsana on SELITTÄMINEN. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Kauriin♑12. asteessa (11° - 12°). Todellinen tieto välitetään selityksellä, ei vakuuttelulla. Vihreä aate.


Luonnontieteen opiskelija pitää esitelmää

Tapa välittää kestävää tietoa on pikemminkin selittäminen kuin vakuuttelu; tämä vähentää psykologisen omahyväisyyden riskiä – kohtuutonta ylpeyttä älystä, jonka havaitaan usein olevan läsnä aina, kun opiskelijasta tulee opettaja. Kun siirrymme opiskelijasta siihen pisteeseen, jossa osoitamme tietoisuutemme opettajan tasolla, on laajat seuraukset – huomaamme saavamme aivan uusia kokemuksia, joista löydämme itsemme huonosti valmisteltuina. Joudumme usein takaisin "sisu"-tason reaktioihin selviytyäksemme kaikesta, mitä eteen tulee. Jotkut yrittävät jakaa merkityksen pelkästään sielunsa silmin, yrittäen tarjota toisille sijaisymmärrystä, joka tuodaan läpi elämän älyllisellä puolella. Nämä ovat luennoitsijoita. Toiset yrittävät toimittaa tietoa ja harjoituksia, joiden avulla opiskelija kokee opetuksen suorana tietoisuuden täyttymyksenä. Nämä ovat opettajia. Suurempien elämänmahdollisuuksien saavuttaminen, jonka voimme olettaa olevan minkä tahansa opetuksen päämäärä, tulee vasta minkä tahansa uuden oppitunnin täydellisen ilmentymisen jälkeen. Äly yksin ei voi tarjota tätä. Itseluottamus kasvaa tietämyksen laajenemisen kautta aikaisemman kokemuksemme ulkopuolisille alueille, joihin meillä ei ehkä ole ohjausta tai roolimalleja. Elämästä tulee rajaton, kun yksilö huomaa, että hän voi hallita loputtomia ymmärryksen puolia pelkän järjen laajentamisen kautta. Silti ilman kaikkien arvojensa tehokasta käytännön soveltamista nämä ymmärrykset ovat onttoja, ja niistä puuttuu täydelliseen tyytyväisyyteen vaadittava tunteen syvyys. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä9°

Päivän Saabinen symboli#39 on Koristeltu joulukuusi : Koristeltu joulukuusi Rudhyarin mukaan tämä symboli kuvaa kykyä luoda sisäistä onnelli...

Suositut postaukset