keskiviikko 20. joulukuuta 2023

Saabinen symboli#270

Päivän Saabinen symboli#270 on Paavi. Symbolin avainsana on PYHYYS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Jousimiehen♐30. asteessa (29° - 30°). Me kohotamme itsemme pyhittämällä korkeimmat arvomme. Valtavien sisäisten rikkauksien lähteen tunnustaminen.


Paavi, Tarot-korttien ylipappi


Paavi edustaa periaatetta, jonka mukaan tavalliset ihmiset voivat kohota itsensä huippuluokkaan tunnustamalla, että tietyillä arvoilla, asenteilla ja ominaisuuksilla on erityistä arvoa, jopa niiden pyhittämiseen asti. Jokainen meistä saavuttaa korkeimman olemisen arvokkuuden vain siinä määrin kuin olemme tehneet pyhiksi ne ominaisuudet, joita pidämme parhaimpana tarjottavanamme. Jossain määrin meitä kaikkia houkuttelee vallanhimo ja rakkaus itsensä näyttämiseen. On hyvin vaikeaa vastustaa egoistista tunnetta, että olemme tärkeämpiä – tai vähemmän tärkeitä – kuin kukaan muu, joten voimme helposti vetäytyä vääristyneeseen itsetuntoon. Lopulta opimme, että raaka kunnianhimo itsessään on riittämätöntä – paitsi silloin, kun se täyttää omien henkilökohtaisten päivittäisten elämänkokemustemme poikkeukselliset tarpeet. Korkean profiilin tehtävät vastaavat harvoin kaikkiin henkilökohtaisiin tarpeisiimme ja toiveisiimme, vaikka illuusio siitä voi olla suuri motivoiva voima ajaa meidät etsimään korkeampaa asemaa. Yksi esimerkki näistä poikkeuksellisista tarpeista on arvostus, jonka saamme tovereiltamme. Tämä on itse asiassa eräänlainen energia; se vahvistaa meitä ja lisää haluamme paljastaa itsemme. Halumme päästä tiettyyn asemaan saattaa hyvinkin motivoida ihailun kaipuu ja sen tuomat edut. Siten löydämme voiman kiivetä asemaan, dramatisoimalla taitojamme ja kykyjämme väistämättä samalla tavalla kuin teemme. Tämä tukee keskeistä elämän tarkoitustamme, kokea itsemme mahdollisimman täydellisesti kaikilla kuviteltavilla tavoilla. Yhteiskunnallisten ja poliittisten hierarkioiden on oltava sivistyneessä ryhmittymässä, ja ne rakentuvat arvojärjestelmälle, jonka tärkeyttä nostavat rituaalit ja pyhyys. Se voi olla uskonnollista, se voi olla kulttuurista, se voi olla tieteellistä, mutta meitä mitataan aina sen mukaan, ovatko valintamme ja käyttäytymisemme johdonmukaisia vallitsevan järjestelmän kanssa. Ihmiset pystyvät näyttävästi luovuttamaan itsensä palvellessaan perhettään, kansaansa ja rotuaan. Ilman vakiintuneita arvojärjestelmiä tällaista palvelua ei koskaan tapahdu, eikä mahdollisuutta kokea uhrauksen korkea hengellinen periaate tueta. 

Tämä symboli on viiden sarjan#54 ja ilmaisun OMATUNTO viimeinen:
Saattaa hyvinkin olla välttämätöntä menettää itsemme ihanteeseen (#266). Antamalla visiollemme fyysistä muotoa (#267) ja yhdistämällä kauniisti arkipäiväinen ja henkinen (#268), meidän on löydettävä tapa sovittaa yhteen sosiaaliset odotukset henkilökohtaisten ihanteiden kanssa (#269). Tämä on syvällinen testi siitä, voimmeko löytää tasapainon eläessämme transpersoonallisena symbolina, joka edustaa täysin sitä ihannetta, jonka olemme tehneet ylimmäksi (#270). (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä8°

Päivän Saabinen symboli#38 on Lumettomassa maassa lojuva kelkka : Potkukelkka Rudhyarin mukaan tämä symboli kuvaa odotettavissa olevien olos...

Suositut postaukset