tiistai 19. joulukuuta 2023

Saabinen symboli#269

Päivän Saabinen symboli#269 on Lihava poika leikkaamassa nurmikkoa. Symbolin avainsana on OSALLISTUMINEN. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Jousimiehen♐29. asteessa (28° - 29°). Jotta voisimme olla mukana yhteisössä, meidän jokaisen on löydettävä tapa vastata toisen tarpeisiinTehdä velvollisuutensa, vaikka se ei aina olisi niin miellyttävää.


Ruohonleikkuu

Meidän kaikkien on osallistuttava yksilöinä ryhmäkontekstiin, ja tämä vaatii väistämättä tarjoamaan palvelua, jolla on käytännön merkitystä yhteisöllemme. "Yhteisö" on käsite; todellisuudessa meidän on löydettävä tapa vastata yksilöiden tarpeisiin. Näin toimimalla annamme todisteita laajemmasta pätevyydestä. Tämän nurmikon leikkaamisen lisäksi voimme todennäköisesti leikata muitakin nurmikkoja ja ehkä jopa leikata pensasaitoja. Mahdollisten panostemme valikoima on kuin taiteilijan paletti, ja se kertoo siitä, mitä olemme tulleet tutuiksi vuosien varrella lukemattomien valintojen kautta, jotka ilmaisevat mieltymyksiämme. Voimme nyt nähdä, että tapa, jolla palvelemme, on luova ilmaus siitä, keitä olemme. Jos tämä palvelu on innotonta, emme saa täyttä hyväksyntää tovereidemme keskuudessa. Useimmissa tapauksissa parhaamme tekeminen riittää ansaitaksemme täyden hyväksynnän ja kaikki hyväksyntään liittyvät edut. Haasteita hallitsemalla saamme kunnioituksen – yhteisö tarvitsee jäsentensä nousevan ja voittavan. Mukautuminen voi muovata ihmisen tiukasti kuvioon, joka aina tuottaa vain klooneja ja robotteja, joiden tulevaisuuden projektio on tylsä ja pinnallinen. Todellinen kollektiivisen hyvinvoinnin palvelija pystyy kohtaamaan tämän elämän kieltävän voiman ja saavuttamaan luovemman lopputuloksen. Aikuisena itsekkyyden jalostus kukoistaa tässä. Vastoin intuitiota puurtaminen nostaa yksilöllisyyttä paljon ylellisemmin kuin kannustava ja rohkaiseva ympäristö. Sosiaalisen mukauttamisen voima pyrkii tyypillisesti poistamaan primitiivisiä taipumuksia ja vaistoja, mutta sillä voi olla täysin päinvastainen vaikutus – ja henkilö, joka pääsee käsiksi sekä primitiiviseen että sosiaaliseen, on harvinainen ja erityinen. Tämä on se, joka on oppinut kesyttämään pedon. Rauhallinen asenne synnyttää tehokkaan palveluasenteen, mutta sisäinen intohimo ei ole koskaan kaukana. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä20°

Päivän Saabinen symboli#50 on Pilvet lipuvat pitkin taivasta: Pilvet Tietoisuutta henkisistä voimista työssään. Kaikkiin elämänmahdollisuuk...

Suositut postaukset