maanantai 18. joulukuuta 2023

Saabinen symboli#268

Päivän Saabinen symboli#268 on Kauniin joen yli vievä vanha silta. Symbolin avainsana on SÄILYTTÄMINEN. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Jousimiehen♐28. asteessa (27° - 28°). Kaikki ihanteet ja kaikki ihmiset sopivat yhteen ja ilmentävät ikuista luonnon mallia.  Vanhan tradition kestävät osat muodostavat sillan nykyhetkeen.


Vanha silta

Vanhat asiat, vanhat tavat ja vanhat ideat eivät voi olla mitään muuta kuin vanhentuneita todisteita täydellisestä aloitteellisuuden puutteesta tai sisäisestä elinvoiman tai rohkeuden puutteesta. Vanha ei välttämättä ole hyvä. Ja silti, ilahduttavaa, vanhat rakenteet voivat puhua myös koko maailman kestävästä vakaudesta vihjaten ikuisesta turvallisuuden ja hyvinvoinnin tunteesta, joka asettaa meidät nykyhetkeen, mutta jolla on kuitenkin lujat ja muinaiset maalliset juuret. Ihmiskunta on rakentanut kivistä ja puusta esineitä, jotka kestävät sukupolvien ajan ja ovat nähneet imperiumien nousun ja tuhon, muodin ja historiallisten muutosten aaltojen. Olemme alkaneet olla enemmän riippuvaisia siitä, mitä kivenhakkaajat ovat rakentaneet, kuin siitä, mitä hallitukset ja kulttuuri ovat rakentaneet. Jokainen voi vastata omiin tarpeisiinsa ilmaisemalla tarpeitaan muodossa ja toiminnassa, ja näin valmistetuilla esineillä on taipumus kestää ja saada erityistä arvoa hyvyyden ja kauneuden tunteessamme. Luonnolla puolestaan on tapa integroida niistä parhaat puolet korostamaan jo ennestään täydellistä kauneutta. Vähentääkö lohkeileva, sammaleen peittämä, värjäytynyt silta näkymää? Ei; se näyttää kiinnittävän paremmin huomiota sen virran kauneuteen. Jokainen ihminen voi sulautua ja integroida toisiaan – kuten myös virta ja silta, jotka ovat luonnollisessa harmoniassa ja kumpikin vahvistaa toisensa olennaisia piirteitä. Kaikki tarpeet ja ihanteet sopivat yhteen palvelemaan ikuista kuvio, vaikka vain nero voi nähdä tämän. Se, mikä putoaa pois, on yhtä lyhytaikaista kuin pöly tuulessa, mikä ei palvele ja ota paikkaansa hyödyllisesti tässä kosmisen linjauksen universaalissa mallissa. (James Burgess)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä30°

  Päivän Saabinen symboli#60 on Riikinkukko koreilee vanhan linnan terassilla: Riikinkukko Etsi vastauksia sisältä, tarvittaessa yleistä mie...

Suositut postaukset