sunnuntai 17. joulukuuta 2023

Saabinen symboli#267

Päivän Saabinen symboli#267 on Kuvanveistäjä. Symbolin avainsana on KUOLEMATTOMUUS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Jousimiehen♐27. asteessa (26° - 27°). Kun näkemyksemme itsestämme on vahva, valo voi loistaa kiven läpiKonkreettista luovuutta.


Kuvanveistäjä työssään

Torjumaton halu antaa katoavaisuudelle pysyvyyttä – sen omistaminen – saa luonnon jotenkin alistumaan. Kuvanveistäjä ikuistaa muuten ohikiitävän elämän puolen ja tuo todella poikkeuksellista itseilmaisua kivikovaan todellisuuteen. Samalla tavalla meidän on muodostettava maallinen ilmaus siitä, keitä luulemme olevamme, jotta meillä on sisältöä maailmassamme. Jotta saisimme jotain täysin, meidän on jaettava se. Tämä johtuu siitä, että asian yksi puoli on sen suhde muihin asioihin, ja ilman tätä aspektia sitä ei täysin ymmärretä ja siitä ei voi nauttia. Tämä koskee yhtä paljon omaa minäkuvaamme kuin mitä tahansa muuta. Lisäksi jakamalla itsemme muiden kanssa annamme heidän osallistua evoluution muotoutumisprosessiimme, ja siten me itse asiassa omaksumme heidän näkökohtiaan siihen, mitä olemme. Emme voi ylläpitää laajennettua minäkuvaa, jos emme pysty projisoimaan sitä voimakkaasti – joten näkemyksemme itsestämme on kestettävä. Sen on kestettävä sosiaalisen osallistumisen ja yhteisön hyväksynnän haasteet sekä ajan kokeet. Muuten se on mieliala, ohimenevä idea, mielikuvitus tai fantasia. Itsekehityksen kypsyys on itsensä ilmentymisen edistämistä. Kun tulemme yhä tietoisemmiksi siitä, keitä olemme ainutlaatuisina, haluamme löytää tapoja antaa tälle ainutlaatuisuudelle selkeämpää sisältöä. Tämä liittyy väistämättä itsen luovaan puoleen. Jos emme ole luovia, niin kuinka ainutlaatuisia olemme? Tietenkin meidän on varottava liian kunnianhimoista teeskentelyä ja tunteettoman persoonallisuuden kuivaa hyödyttömyyttä. Olemmehan persoonallisuutta muovaamalla muuttaneet elinvoiman kiveksi; tämä on ylimielisyyttä. Ilmoittautukoon siis ilmestymislahjamme elävinä valon tekoina. Jopa kivipatsaissa valo voi loistaa läpi. Se on lahjakkuus, joka muovaa patsaan, mikä on todellinen aarre; kuvanveisto on prosessi, jonka korkein tuote on mestaruus, ei patsaat. Mestaruus elää ja välittyy sukupolvelta toiselle ikuisesti, ei vain muutaman vuosituhansien ajan. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä30°

  Päivän Saabinen symboli#60 on Riikinkukko koreilee vanhan linnan terassilla: Riikinkukko Etsi vastauksia sisältä, tarvittaessa yleistä mie...

Suositut postaukset