maanantai 4. joulukuuta 2023

Saabinen symboli#253

Päivän Saabinen symboli#253 on Lesken menneisyys tulee päivänvaloon. Symbolin avainsana on OIKAISU. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Jousimiehen♐13. asteessa (12° - 13°). Meidän on opittava yhdistämään sekä epäonnistumiset että saavutuksetVapautua menneestä ja siirtyä elämässä eteenpäin.


Lesken menneisyys

Leski odottaisi tavallisesti saavansa myötätuntoisen anteeksiannon, mutta tässä hän saa tiedon unohdetuista rikkomuksistaan, mikä on näennäisen tunteetonta etiketin rikkomista. Siitä huolimatta, että leski on surullinen, se ei tarkoita, että hän olisi vapaa vastuuvelvollisuudesta. Tämä symboli pyytää meitä pohtimaan, missä määrin meillä on tunteetonta taipumusta kieltäytyä vastuusta, mitä olemme tehneet – tai olemmeko halukkaita integroimaan sekä epäonnistumiset että saavutukset henkilökohtaiseen parantamiseen. Rangaistuksia ja palkkioita syntyy, mutta niitä ei määrätä automaattisesti luonnonlain mukaan – oikeusistuimet ovat yhteiskunnan rakenteita ja viime kädessä riippuvaisia siitä, että me hyväksymme tai hylkäämme ne. Julkaisemalla epätäydellisyytemme ja kärsimyksemme autamme osoittamaan sielujen yhteyttä. Omat tuskamme ja hurmiomme jaetaan osana sieluryhmämme laajempaa kokemusta. Onnistuneeseen elämään tulee sisältyä sekä epäonnistumisen että menetysten hyväksyminen, sillä tämän integraatioprosessin kautta teemme itsemme parempia, vahvempia ihmisiä. Useimmille meistä tämä vaatii yhteisön tukea, jopa epäluottamuslauseen muodossa. Julkinen altistuminen voi todella auttaa meitä syvästi tunteiden puhdistumisessa. Sillä on myös vielä suurempi arvo, kun se rohkaisee muita käsittelemään omia henkisiä koettelemuksiaan tavalla, joka tunnustaa heidän osallistumisensa yhteisöön ja velvollisuutensa.  Lähes kestämätön menetyksen ja surun tuska tuntuu olevan yli kaiken arvokkaan – sielun kidutuksen, eikä sillä ole mitään arvoa. Silti tämä aivan kohtuullinen tunne nähdään lopulta hyödyttömänä. Ajan kuluminen lievittää kipua ja paljastaa lopulta hyödyn, jonka olemme saaneet kärsimyksestä. Todellinen siunaus, joka on syvästi piilossa sellaiseen pimeyteen, on henkinen valo – valo, josta tulee ikuinen turvapaikka, varmuus siitä, että olemme nyt ikuisesti immuuneja toistolta. Meistä tulee "tuki" muille, kun olemme saavuttaneet todellisen empatian ja syvästi ymmärtävän luonteen. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä15°

Päivän Saabinen symboli#45  on Mies suojautuu myrskyltä keikarimaisella silkkihatulla : Mies silkkihatussa Dane Rudhyarin mukaan tämä symbol...

Suositut postaukset