torstai 30. marraskuuta 2023

Saabinen symboli#249

Päivän Saabinen symboli#249 on Äiti pienokaisineen portaikossa. Symbolin avainsana on KASVATUS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Jousimiehen♐9. asteessa (8° - 9°). Koulutus tuo esiin kypsän tietoisuuden siitä, että toisen palveleminen on itsemme palvelemista. Sisäisen lapsen tarpeiden kuuntelemista.


Äiti ja lapset portaikossa, made by Wombo


Sivistysprosessi alkaa jo varhaisessa iässä, ja äidin tärkeimpiä velvollisuuksia on istua lastensa kanssa ja keskustella siitä, kuinka parhaiten kiivetä tikkaita kohti onnistunutta yhteiskuntaan integroitumista. Olemme taipuvaisia toimimaan ja reagoimaan ajattelematta, ja meidän on opittava hillitsemään ja hallitsemaan näitä perustavanlaatuisia vaistoja. Tietenkin koulutus on enemmän kuin oppimista sosiaalisten tapojen merkittävästä merkityksestä ja niiden noudattamatta jättämisestä aiheutuvista seuraamuksista. Se on myös lempeää, tietoista ohjaamista, joka vetää potentiaalia ilmaisumuotoon – ideoiden, tunteiden ja käyttäytymisen tasolla. Äiti on sen arkkityyppi, joka palvelee ensin muiden tarpeita. Ja todellakin, me kaikki voimme kehittää palvelun mielentilaa ja laajentaa sitä myös oman perheen ulkopuolelle. Näin toimimalla menemme paljon pidemmälle kuin varmistamme paikkamme yhteisössä hyödyllisenä osallistujana. Siirrymme kehityksemme henkisempiin ulottuvuuksiin. Kun olemme saaneet täydelliseksi kyvyn tunnistaa jonkun tarpeen toisessa ihmisessä ja epäröimättä reagoida helposti sopivalla ystävällisyydellä – silloin olemme nostaneet sisäisen tilamme kehittyneelle kompetenssille, joka varustaa meidät kaikkeen, mitä voi tapahtua. Näin opimme vastaamaan jokaiseen haasteeseen pätevästi. Sen tietäminen, että selviämme kaikesta, vapauttaa meidät tavoittelemaan mitä tahansa. Sitten pääsemme pidemmälle, ja pyrimme saavuttamaan suurempia, idealisoidumpia tuloksia. Raamatun kysymystä "Olenko minä veljeni vartija?" ei pidetä retorisena. Se voidaan nähdä hienovaraisena, koodattuina esoteerisena selityksenä. Kyllä, todellakin, kehittyessämme meillä on väistämätön velvollisuus osoittavat erittäin hiottua ja innostunutta kypsää sosiaalista omaatuntoa. Tämä ei kuitenkaan ole velvollisuus tavalliselle ihmiselle – se on etuoikeus hengellisen edistyksen edistyneelle opiskelijalle. Syy-seuraus-kysymyksenä tästä tietoisuudesta ja käytännöstä syntyy hedelmiä ja runsaita palkintoja. Nämä ovat kuitenkin etuja; palvelun todellinen hyöty on palvelemisen tunne. (James Burgess)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä19°

 Päivän Saabinen symboli#49 on Merestä kohoaa uusi mantere: Uusi mantere Tämä symboli osoittaa uuden paikan, jossa pyritään uuteen elämään. ...

Suositut postaukset