tiistai 31. lokakuuta 2023

Saabinen symboli#219

Päivän Saabinen symboli#219 on Hammaslääkäri työssään. Symbolin avainsana on KÄYTÄNNÖLLISYYS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Skorpionin♏9. asteessa (8° - 9°). Meidän on tuotava maailmalle tunnetuksi paras pyhä visiomme. Porautumista syvälle asioihin senkin uhalla, että sieltä löytyy kipeitä asioita.


Hammaslääkäri, Kuvapankkikuva


Hyvin yksinkertaisella tasolla voimme nähdä, kuinka hampaistamme on erittäin tärkeää pitää hyvää huolta. Hammaslääketiede on todellinen ja tärkeä käytännöllisyys, ja se osoittaa suhdetta yksilön – asiantuntija-apua tarvitsevan – ja sitä tarjoavan yhteiskunnan välillä. Suuri palkinto hampaiden hoidosta on hyvät hampaat – sama periaate pätee kaikkeen muuhun elämässämme. Tämä pätee yhtä lailla elämän muihinkin kuin fyysiseen ulottuvuuteen. Meidän on lähestyttävä kaikkea jatkuvalla, tunnollisella huomiolla itsensä uudistumisen tarpeisiin, olivatpa ne henkisiä tai ilmiömäisiä, sosiaalisia tai yksilöllisiä. Tärkeillä tavoilla suhteemme yhteisöömme on symbolinen. Se vastaa sitä viisautta, jonka olemme saaneet hengellisen elämän käytännöllisyydestä ei vain fyysisyyden, vaan myös assosiaatioidemme rajoissa. Ihmisen korkein mittari on se, kuinka hyvin hän osoittaa hengellisen edistymisensä jokapäiväisessä vuorovaikutuksessa ja hankkeissa. Osallistuminen elämään, projektien ja yhteyksien kautta, testaa aina ominaisten valintojemme aitoutta ja pätevyyttä. Kun meille on uskottu jumalallinen kipinä, meillä on pyhä tehtävä pitää huolta tällaisen etuoikeuden tarjoamista mahdollisuuksista. Elämäntehtävämme on dramatisoida määrittäviä ominaisuuksiamme ja hienovaraisimpia oivalluksiamme käytännöllisessä muodossa, joten meidän on tehtävä maailmalle tunnetuksi inspiroiduin pyhä visiomme. Hammashoito on keinotekoinen korvaus – parannus aikaisempiin epätäydellisyyksiin – ja on varmasti parempi tehdä oikein ajoissa kuin korjata vaurioita myöhemmin, sillä ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito. Silti jotkut ihmiset ovat pinnallisia, laiskoja, kypsymättömiä tai yksinkertaisesti tyytyväisiä hyväksymään väärän ja helpon; joko he eivät ymmärrä, kuinka lyhytnäköinen tämä strategia on, tai eivät löydä tarvittavaa tahdonvoimaa. Tuntuisimmepa kuinka siunatuiksi tahansa, että olemme saavuttaneet jonkin verran vapautta hengellisten saavutusten kautta, ilman osallistumista tavalliseen elämään sellaisilta saavutuksilta puuttuu riittävä merkitys todellisen onnen tuomiseksi. Kuitenkin, kun luova kekseliäisyytemme tutkitaan kokonaan ja tuodaan muiden – hammaslääkäreinä, virkailijoiden tai runoilijoiden – palvelukseen, huomaamme väistämättä olevansa hyvän onnen ja ilon suosiossa. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä20°

Päivän Saabinen symboli#50 on Pilvet lipuvat pitkin taivasta: Pilvet Tietoisuutta henkisistä voimista työssään. Kaikkiin elämänmahdollisuuk...

Suositut postaukset