torstai 26. lokakuuta 2023

Saabinen symboli#214

Päivän Saabinen symboli#214 on Nuorukainen kantamassa sytytettyä kynttilää. Symbolin avainsana on LUOTTAMUS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Skorpionin♏4. asteessa (3° - 4°). Näyttääksemme valomme meidän on voitettava pelkoToivon säteet antavat henkistä voimaa. Sytytä kynttilä ja usko päätöksiisi.


Kynttilä

Fyysisessä maailmassa eläminen tuo jatkuvia haasteita, jotka pakottavat meidät tarttumaan varsin kiehtoviin todellisuuksiin. Nuoruuden naiivius kohtaa vastakkain sen karvaan totuuden kanssa, että puute täytyy pitää loitolla. Kaikki mitä meillä on visionäärisenä elämänstrategiana, epäonnistuu, jos se on epäkäytännöllistä. Se, että opimme, kuinka kaikki toimii, tarkoittaa, että meidän ei tarvitse olla itsekkäitä. Se on lapsuuden ylellisyyttä, eikä se yksinkertaisesti kelpaa elinkelpoiseen itsenäiseen aikuiselämään. Kyky suhtautua muihin kunnolla on selviytymisvaatimus; se edellyttää, että otamme huomioon ystävien ja naapureiden toiveet ja tarpeet. Näillä asioilla meidät koetetaan pitää kiinni oleellisesta hyvyydestämme ja viattomuudestamme hinnalla millä hyvänsä vahvistaen olemisen keveyttä, kun kyynisyys uhkaa. Jos luotamme omaan kykyymme tehdä tämä, silloin muut tulevat luottamaan meihin, että pidämme aina kynttilää ylhäällä sen sijaan, että pelkäämme ja syyttäisimme pimeyttä. Jokaisella yksittäisellä vuorovaikutuksella jokaisen henkilön kanssa kullakin hetkellä on jokin seuraus. Jollakin mystisellä tasolla saadaan energiaa elämämme kaikilla osa-alueilla, värähtely, joka sammuu ja kaikuu läpi ikuisuuden. Tällä tavalla opimme tuntemaan jotakin kuolemattomuudestamme. Pohjimmiltaan mikään, mikä on koskaan ollut elossa, ei voi koskaan kuolla, edes ajatuksen ja tunteen tasolla. Joten me nostamme valomme ulkomaailmaan; tätä ei tehdä vain julistaakseen vaan myös muistaakseen. Meidän on voitettava pelko tai haluttomuus näyttää valoamme, koska näyttämällä sitä pidämme sen elossa ja jopa vaikutamme muihin pitämään valonsa loistamassa. Sytytetty kynttilä koskettaa pyhyyden tunnetta, se piristää ja inspiroi ihmisiä. Pääasia tässä kaikessa on osata nostaa arkisiakin yhteyksiä tilanteisiin ja ihmisiin. Kulta löytyy kätkettynä arjen kuonan alta – korkeampi merkitys, joka on todiste universaalista, ikuisesta, kaikkialla olevasta hengestä. Se nousee pintaan aina, kun kaksi tai useampi ihminen suhtautuu yhtä herkästi toisen näkökulmaan kuin omiin arvoihinsa. Tällaisten vuorovaikutusten sisäinen kokemus voi herättää tietoisuutemme toisesta todellisuudesta; se on aina läsnä, mutta siihen vedotaan harvoin – transsendenssin tunne. Tämä elämän osa-alue, vaikka se on täysin luonnollinen ja aina saavutettavissa oleva, on kuitenkin epätavallinen. Korkein meissä yhdistyy korkeimpaan olemassa olevaan, ja muutaman hetken saamme käsityksen kaikkien asioiden keskinäisestä yhteydestä ikuisuuden ajan. (James Burgess)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä20°

Päivän Saabinen symboli#50 on Pilvet lipuvat pitkin taivasta: Pilvet Tietoisuutta henkisistä voimista työssään. Kaikkiin elämänmahdollisuuk...

Suositut postaukset