tiistai 26. syyskuuta 2023

Saabinen symboli#184

Päivän Saabinen symboli#184 on Leiritulen ympärillä istuva ryhmä. Symbolin avainsana on YSTÄVÄLLISYYS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Vaa´an♎4. asteessa (3° - 4°). Arjen moraalin rakentamisen taito on ylläpitävä voima, sillä yhteisön selviytyminen vaatii yhteistyötä. Materiaaliset esteet on voitettu, käytte yhdessä kohti yhteisiä päämääriä.


Leirinuotio


Ryhmä nuotiolla on ensimmäinen ja kritiikitön yhteisökokemuksen toteutus – kun ei ole muuta tai ei voi tehdä muuta kuin nauttia liekin lämmöstä ja toveruudesta. Se on kuva ystävällisyydestä, ja siksi tämän symbolin erityinen mysteeri on poikkeuksellinen taito rakentaa jokapäiväistä moraalia. Tämä ei ole pieni asia; se on ylläpitävä voima tehokkaan sosiaalisen rakenteen luomiseksi suurempien tavoitteiden saavuttamiseksi elämässä – asioita, joiden saavuttaminen vaatii harmonista yhteistyötä. Jokaisella meistä on täysin ehdoton kyky olla tekemisissä omanlaistensa kanssa. Pidämme sitä itsestäänselvyytenä, koska se on niin yleistä, mutta ilman sitä elämä olisi paljon ankarampaa ja vaarallisempaa. Jotkut ihmiset pystyvät kuitenkin paremmin mahdollistamaan tämän vuorovaikutuksen; henkilö, jolla on tämä taito, on tärkeä, vaikkakin usein tuntematon osa yhteisön johtajuutta. Mikään vaatimus tai esto ei rajoita tätä nuotiokäyttäytymistä – kaikki ovat tervetulleita, kaikilla on tasa-arvoinen ääni. Tämän tyyppinen vapaaehtoinen ja vaatimaton yhdistyminen eroaa hierarkiasta tai perheyksiköistä, ja sillä on täysin erilainen lopputulos – sellainen, joka on olennainen osa tervettä yhteisöllisyyttä.  Nuotion ympärillä puhuminen herättää uusia visioita, ja tähän sisältyy varmasti suuria yhteisöllisiä toimintoja, joilla on suuri merkitys. Tämän suhteen laadun vuoksi kaikista poluista tai kiinnostuksista, joita voimme henkilökohtaisesti omaksua, tulee ilmaisu identiteetistä pikemminkin kuin tovereidemme ja meidän välisistä eturistiriidoista. Nuotiokokemus sitoo yhteisön yhteen niin, että lähestymistapojen eroavaisuudet ovat todennäköisemmin juhlittuja kuin kiellettyjä ja erottavia. Tällaisen helpon yhteyden-tyylin riski on, että se voi mahdollistaa tilaisuuksia laiskotteluun, ja haluttomuutta tavoitella ihannetta satunnaisesta riippuvuudesta muista. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä17°

 Päivän Saabinen symboli#47 on Taistelu miekkojen ja soihtujen välillä : Miekat ja soihdut Pentti Lempiäisen mukaan miekka kuvaa taistelua, ...

Suositut postaukset