maanantai 31. heinäkuuta 2023

Saabinen symboli#129

Päivän Saabinen symboli#129 on Lasinpuhaltajat. Symbolin avainsana on TAITAVUUS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Leijonan♌9. asteessa (8° - 9°). Todellisin taitomme on luoda kaunis hahmo. Puhaltaa henki luomuksiinsa.


Lasinpuhaltajat

Kestävän muodon löytäminen jumalallisen ilmentämiseen vaatii yleensä taitoa ja koulutusta. Se osoittaa ihmiskunnan kekseliäisyyden - hiekasta voidaan tehdä kauniita lasiesineitä. Se ei ole vain käsityöläisen taitoa, vaan jotain heidän ihanteistaan, jotka ilmaistaan myös heidän taiteessa. Ei ole parempaa perustetta elinikäisten resurssien ja ponnistelujen osoittamiselle kuin luoda jotain kaunista. Tehtävän suorittaminen vaatii lämpöä – elävän innostuksen symbolia. Teemme sitä, mitä rakastamme, koska rakastamme sitä innostuneesti. Ilman tätä intoa se on työlästä, kun taas sen kanssa mikään ei ole liian vaivaloista. Se mahdollistaa tehokkaan osallistumisen jokapäiväiseen elämään ja antaa meille mahdollisuuden kehittää näppäryyttä ja tulla äärimmäisen taitaviksi siinä, mitä teemme. Tällä tavalla otamme elämän perusmateriaalit ja käsittelemme ja parannamme niitä ehtymättömällä luovalla näppäryydellämme. On tarkoituksenmukaista laajentaa metafora itseemme ja pohtia – muunnammeko taitavasti alemman luontomme peruselementit joksikin hienoksi, josta voimme olla ylpeitä, vai käytämmekö näitä voimia tahallisesti väärin, vääristäen tarkoituksenmukaisesti todellisuuden joksikin käteväksi, mutta rumaksi? Toisella tasolla käsityöläiset ovat kulttuurinsa ensimmäisiä ja viimeisiä edustajia – taiteet ja käsityöt ovat yhtä lailla alkuja ja lopullinen todistus sivilisaation hienostuneisuudesta. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä19°

 Päivän Saabinen symboli#49 on Merestä kohoaa uusi mantere: Uusi mantere Tämä symboli osoittaa uuden paikan, jossa pyritään uuteen elämään. ...

Suositut postaukset