lauantai 29. heinäkuuta 2023

Saabinen symboli#127

Päivän Saabinen symboli#127 on Tähtikuviot öisellä taivaalla. Symbolin avainsana on VARMUUS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Leijonan♌7. asteessa (6° - 7°). Jatkuvaa maailmankaikkeuden ja itsen ymmärtämyksen lisääntymistä.


Tähtikuviot öisellä taivaalla


Hermes Trismegistasin lause "niin ylhäällä, kuin alhaalla" osoittaa, että kaikella olemassa olevalla on vastaava fyysinen aine. Tila ja aika tuottavat unelmamme seuraukset ja sisällön. Harvalla on rohkeutta ja viisautta ymmärtää tämä. Tähdet eivät ole rajoituksia – ne ovat inspiroimassa meitä entisestään. Kosmos on kaikkien rajojen ulkopuolella ja voi vastata täysin kaikkiin luovan mielen etsintään. Mieli on voimakas ymmärryksen työkalu, mutta silti vaarallinen, koska voimme yhtä helposti kuvitella lohikäärmeitä kuin enkeleitä – ja jos uskomme intohimoisesti niihin, niiden täytyy saada muoto. On välttämätöntä keskittää todellisuudentajumme vakiintuneeseen tosiasiaan. Tähdistöjä on olemassa – se on tosiasia – mutta kaikki yritykset antaa niille merkitystä vievät meidät spekulaation, jopa fantasian, alueelle. Faktat antavat meille luottamusta, takaavat perustamme ja olemuksemme. Elämän totuus löydetään tässä ja nyt kokemalla itsemme maan päällä – mutta olemme taipuvaisia heijastamaan näkemyksemme kosmokseen antamalla symboleille merkityksiä. Meidän on täysin omaksuttava ja ymmärrettävä ratkaiseva ero vakavan tiedon etsimisen ja tähtien halki päämäärättömän vaeltamisen välillä epämääräisenä toivona löytää salaisuuksia. Spekulatiivinen tähtien tavoitteleminen on viettelevää – ja niin usein terve järki unohtuu. Kaksoisvaarat, joiden välillä mielen on navigoitava, ovat kaksi ääripäätä – idealismi ja keskinkertaisuus. Todellisuuskäsityksen menettäminen mielikuvituksellisten, sadullisten uskomusten avulla ei ole sen parempaa kuin jättää käyttämättä tilaisuudet luoda iloa pelokkaalla, tylsällä asenteella elämään. Meidän on löydettävä kimallus ja löydettävä viisaus todellisuudesta ja nykyisyydestä – vahvana luotettavana lähtökohtana kevytmieliselle tutkimusmatkalle elämän hienovaraisiin mysteereihin. On hyvä pohtia filosofista tarkoitusta, miksi teemme niin – koska ilman toimivaa filosofiaa voimme joutua hukkaan, ja silti, jos ajattelemme liikaa ja haaveilemme liian vähän, menetämme ihmeen. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä19°

 Päivän Saabinen symboli#49 on Merestä kohoaa uusi mantere: Uusi mantere Tämä symboli osoittaa uuden paikan, jossa pyritään uuteen elämään. ...

Suositut postaukset