lauantai 24. kesäkuuta 2023

Saabinen symboli#94

Päivän Saabinen symboli#94 on Kissa väittelee hiiren kanssa. Symbolin avainsana on OIKEUTUS. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat  Ravun♋4. asteessa (3° - 4°). Pyrkimystä saada toisten hyväksyntä tai tuomio omille toiveilleen tai älyllinen vahvistus omille arvoilleen.


Kissa ja "hiiri"


Miksi kissa riitelee hiiren kanssa? Miksi yritämme perustella sitä, mikä on luonnollista? Silti teemme niin. Kiellämme vaiston, koska olemme vakuuttuneita siitä, että syy on sosiaalisempi. Laumaan kuuluvat ovat unohtaneet yksilöllisyytensä ja ovat taipuvaisia luottamaan tähän väitteeseen. Toisia ei voi sivistää niin täydellisesti, että he koskaan kieltäisivät eläimellisen intohimon – minkä he hyväksyvät olevan elämänvoimaa. Voimakas metsästäjä tappaa selviytyäkseen; se on luonnollista. Silti yhteiskunnan vastaus on tarjota päivittäistä kissanruokaa tappajan vaiston pehmentämiseksi ja pedon sivistämiseksi. Ihminen on osittain enkeli, osittain eläin. Jokaisella osalla on vahva vaatimus puolustaa itseään toistensa edelle, mutta kumpikaan ei kuitenkaan olisi niin upea ilman tätä ikuista kilpailua. Kumpikaan ei voi koskaan voittaa, joten pelaamme ikuista peliä ilman, että tulisimme puolitiehen vastaan. Kun päätämme vaikuttaa maailmaan, selkeä, mutta tylsä argumentti ei saavuta samanlaista vaikutusta kuin intohimoinen vetoomus, joka keskittyy suostutteluun; tämä voi voittaa sekä mielen että sydämen. Toisin sanoen halu ja tahto on keskitettävä mielen linssin läpi. Jos mielestä puuttuu selkeys tai voima, niin ulkoinen voimat varmasti vääristävät sen tarkoitusta. Jos odotamme saavuttavamme tiettyjä tavoitteita, mieli on asetettava ennen osallistumista. Tapahtumaan valmistautuminen on osa tapahtumaa ja voi jollain hienovaraisella tavalla vaikuttaa lopputulokseen etukäteen. Täysin innostunut osallistuminen valmisteluvaiheessa selventää arvojamme ja optimoi onnistumisen todennäköisyyden. Henkilökohtaiset arvot kehittyvät kahden tekijän yhteisen vuorovaikutuksen kautta: itsensä löytäminen ja vahvistuminen sosiaalisen integraation kautta. Ei riitä, että vain tuntee, mikä on oikein, eikä ole hyvä, että muut kertovat sen. Valmistautuminen antaa meille mahdollisuuden kanavoida haluluontomme voimaa asianmukaisesti, jolloin mielellämme on mahdollisuus kuulla omaatuntoaan ennen kuin se sitoutuu tahtoon. Tällä tavalla kesytetään peto sen sijaan, että yrittäisimme turhaan nukuttaa sitä loputtomiin. (James Burgess)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä19°

 Päivän Saabinen symboli#49 on Merestä kohoaa uusi mantere: Uusi mantere Tämä symboli osoittaa uuden paikan, jossa pyritään uuteen elämään. ...

Suositut postaukset