torstai 2. maaliskuuta 2023

Saabinen symboli#343

Päivän Saabinen symboli#343 on Museossa näytteillä oleva miekka.  Symbolin avainsana on ESIMERKKI. Tämä universaali ajatus ilmaistaan parhaiten planeettojen kautta, jotka ovat Kalojen♓13. asteessa (12°-13°).  Perinteet pitävät elossa ikiaikojen viisautta. Tahdonvoima. Rudhyarin mukaan tahdonvoiman tehokkaalla käytöllä asialle omistautuneesta/vihkiytyneestä voi tulla rohkeuden symboli kaikille niille, jotka seuraavat hänen jalanjälkiään.

Aiemmat blogikirjoitukseni tästä symbolista löytyvät helpoimmin klikkaamalla tämän blogin alaosassa olevia tunnisteita/hakusanoja.

Miekka museossa


James Burgessilla taustalla vaikuttava filosofia on suufilaisuus, sen mystinen suuntaus. Onhan hänen nettisivujensa nimi Sabian Mysteries!

Suufilaisuus on islamin kansanomainen ja uskonnollista mystiikkaa korostava virtaus ja uskonnollis-poliittinen liike, joka alkoi kehittyä 1100-luvulla seurauksena siitä, että islamilainen uskonoppineiden luokka oli vähitellen vieraantunut kansasta ja muodostunut itseensä sulkeutuneeksi oppineistoksi. Sana suufi on luultavasti johdettu arabian sanasta villa (arab. صوف, suuf), koska suufeilla oli tapana pukeutua vaatimattomaan villakauhtanaan. Suufilaisuuden esikuvia oli mahdollisesti Syyrian kristillisten munkkien harjoittama asketismi. Jaakko Hämeen-Anttilan mukaan suufilaisuuden kolme muotoa ovat asketismi, mystiikka ja mystinen filosofia. Suufit lainaavat teoksissaan Koraania vapaasti ja ovat kirjoittaneet sille selitysteoksia. Suufilaisuuden laaja kirjallinen ja muu kulttuurinen perintö sisältää muun muassa Jalal al-Din Muhammad Rumin ja Amir Khusron runoutta ja qawwali-musiikkia. Suufilainen rakkausmystiikka keksittiin Persiassa, missä melkein kaikki runoilijat olivat suufeja. Rakkaudella oli tärkeä asema tiedon tikapuina Koraanin jäädessä sivuun. (Wikipedia)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä29°

Päivän Saabinen symboli#59 on Kaksi suutaria työskentelemässä pöydän ääressä: Suutarit työssään Tämä symboli kertoo yhteistyöstä ja kumppanu...

Suositut postaukset