maanantai 3. tammikuuta 2022

Saabinen symboli#284

Tämä symboli kertoo kulttuurimme pysyvistä arvoista. Aikana, jolloin lähes joka maassa kyseenalaistetaan ja haastetaan perinteisten uskomusten ja tavanomaisten asenteiden paikkansapätevyyttä, on välttämätöntä erottaa pysyvät arvot ja suuret periaatteet tai symbolit monista yksilöllisistä tavoista ja yhteiskunnallis-poliittisesta kehityksestä, jotka useimmiten ovat vääristäneet tai jopa kieltäneet kulttuurin alkuperäiset ihanteet.  Meidän on pyrittävä vapauttamaan nämä ihanteet henkilökohtaisen ja luokkakantaisen itsekkyyden hurjasta kasvusta, ahneudesta ja kunnianhimosta, joka on niin vallitseva ihmisluonnossa, ja oppia arvostamaan minkä tahansa kulttuurin kuolemattoman ydinperustan erinomaisuutta sekä hengellistä satoa.  

Tässä viiden sarjan neljännessä symbolissa meille näytetään menettely, jonka avulla voimme saada syvän ja perusteellisen näkemyksen sosiokulttuurisista prosesseista niiden kestävimmässä muodossa. Tarvitaan läpitunkevaa ja rohkeaa näkemystä, joka perustuu pätevään historiaan. Tämä koskee niin yksilön elämän menneisyyttä kuin kansojen historiaa. (Rudhyar).


 Nut Grimberg Kansojen historia

Nut oli muinaisessa Egyptissä palvottu taivaan jumalatar. Nut kuvattiin usein alastomana naisena, joka kaartui miehensä maanjumala Gebin yläpuolella. Joskus Nutin kehoon piirrettiin myös tähtiä. Jumalatar Nut oli Shun ja Tefnutin lapsi. Nutin ja Gebin lapset olivat Seth, Horus, Osiris, Isis ja Neftys, joka oli Sethin vaimo. Nutia kuvattiin hyvin useasti hautojen seinillä. Erittäin yleisiä olivat kuvat jossa Nutin isä Shu erottaa Nutin ja Gebin toisistaan. Nut kuvattiin usein myös vainajan arkun sisäpuolelle, jotta vainaja saattoi symbolisesti katsella taivasta. (Wikipedia).


Kauris♑14° Ikivanha graniittiin painettu korkokuva

Tilanteen ydin ei ole niinkään siinä, miltä asia näyttää, vaan perustusten kestävyydessä. Jotkut asiat eivät koskaan haalistu, ne ovat muistuttamassa menneistä ajoista, tuovat viestin muinaisuudesta. Nimetön kuolemattomuus. Pysyvät tiedot. 


Avainsana on PERUSTUS.  


Kielteisenä - rajoittuneisuutta, muutosvastarintaa. Onko tämä tilanne vanhentunut? 


Astrologinen kaava on yin-kriittinen-tehokas-erikoistuva-henkinen-vastuuntuntoinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Aurinko siirtyy Härän merkkiin, Härkä1°

  Päivän Saabinen symboli#31 on Kirkas vuoristopuro : Kirkas vuoristopuro Oman luonteen puhdas, saastumaton ja spontaani ilmentymä. Tässä s...

Suositut postaukset