maanantai 29. marraskuuta 2021

Saabinen symboli#249

Tämä symboli kuvaa tarvetta, missä tahansa sosiaalisessa tilanteessa auttaa vähemmän kehittyneitä heidän ongelmiensa hallinnassa, jotka yhteiskunta edellyttää jäseniltään. Portaikko ei ole luonnollinen vaikeus hyvin pienelle lapselle. Sosiaalinen ja kulttuurinen elämä ei ole "luonnollinen". Lapsia tulee ensin opettaa esimerkillä ja sitten auttaa häntä matkiessaan niin hyvin kuin pystyy aikuisen käyttäytymiseen. Portaiden kiipeäminen on vain esimerkki yleisestä prosessista. Joka sukupolven on osallistuttava opettamaan seuraavalle yksinkertaisimpiakin sosiaaliseen olemassaoloon tarvittavia taitoja. 

Edellisessä viiden sarjan neljännessä symbolissa#244 näimme vanhempien kannustavan pientä lasta kävelemään. Kävely on ihmisen luonnollinen toiminto; portaiden kiipeäminen on rakennuksen edellyttämä taito ja siten sivilisaation tuote. Tässä kuvataan sosiaalista huolta yhteiskunnan vähemmän kehittyneitä jäseniä kohtaan. (Rudhyar).

Äiti ja lapsi portaissa Kuvapankkikuva muokattu


Jousimies9° Äiti pienokaisineen portaikossa

Jonkun täytyy auttaa kokemattomampia tai hitaammin kehittyviä voittamaan vastuksia ja puolustautumaan. Itse olet tilanteessa joko auttajana tai autettavana, tai kuuntelet sisäistä äitiäsi, joka ohjaa sisäistä lastasi. Sisäisen lapsen tarpeiden kuuntelemista. Seurata valppaana, mitä toiset tarvitsevat. Valmiina palvelemaan. 


Avainsana on KASVATUS


Kielteisenä - uupumusta liiallisista velvollisuuksista. 


Astrologinen kaava on yang-käytännöllinen- aito-erikoistuva-sosiaalinen-vastuuntuntoinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Aurinko siirtyy Härän merkkiin, Härkä1°

  Päivän Saabinen symboli#31 on Kirkas vuoristopuro : Kirkas vuoristopuro Oman luonteen puhdas, saastumaton ja spontaani ilmentymä. Tässä s...

Suositut postaukset