torstai 7. lokakuuta 2021

Saabinen symboli#196

Suuren symbolikirjan mukaan vesi on monissa luomismyyteissä kaiken elämän lähde ja synnyinpaikka, mutta myös hajottava ja elämää tuhoava elementti. Varhaisimmat luomiskaudet päättyivät usein vedenpaisumukseen ja se tuhosi vanhat elämänmuodot uusien tieltä. Psykologiassa vesi on vertauskuva persoonallisuuden syvistä tiedostamattomista kerroksista. Vesi on elämän antaja ja ylläpitäjä, kaiken tiedostamattoman energian perussymboli. Laiva sen sijaan on monissa kansanperinteissä ollut kulkuneuvo, jolla taivaankappaleet liikkuvat yli taivaankannen ja jolla kuolleet viedään tuonpuoleiseen. Laajemmassa merkityksessä laiva on kuvannut yleensä matkustamista sekä sitemmin kristillisessäkin symboliikassa "elämän matkaa".


Haaksirikko Kuvapankkikuva


Vaaka♎16° Myrskyssä rikkoutunut laiva on huuhtoutunut rannalle

Vaikka olisit kuinka rakentanut tukevalle pohjalle, se voi tuhoutua tunteiden myrskyissä. Aivan kuin olisit korkeimpien voimien armoilla. Jokin osa elämästäsi, jonka olet luullut olevan turvallinen, täytyykin rakentaa uudelleen, mutta nyt olet viisaampi ja rakennat tulevaisuudessa jotain kestävämpää. Tunteilla ei ole satamaa. Väliaikainen menetys. 


Avainsana on HENGÄHDYSTAUKO


Kielteisenä - selitellä sen sijaan että ottaisi vastuuta tilanteesta. Tunnetasolla olisi korjaamisen varaa. 


Astrologinen kaava on yang -kriittinen-nerokas -yleistävä-fyysinen-kokeileva.


Tämä symboli aloittaa uuden, toiminnallisen tason  viiden sarjan:


Sarja40

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Aurinko siirtyy Härän merkkiin, Härkä1°

  Päivän Saabinen symboli#31 on Kirkas vuoristopuro : Kirkas vuoristopuro Oman luonteen puhdas, saastumaton ja spontaani ilmentymä. Tässä s...

Suositut postaukset