tiistai 13. heinäkuuta 2021

Saabinen symboli#113

Rudhyarin mukaan tämä symboli kuvaa objektiivista ja kriittistä lähestymistapaa kulttuurimme yhteisiin tekijöihin ja psykologisiin ongelmiin. Runoilijat, kirjailijat ja yhteiskunnan kriitikot, erityisen herkät ja älyllisesti lahjakkaat  -  edustavat pyrkimystä antaa muoto ja merkitys kaikkein tyypillisimmille tilanteille yhteiskunnan ja kulttuurin välisissä suhteissa. Ne heijastavat yhteiskuntaa ja samalla vaikuttavat ja ohjaavat sen kehitystä. Heidän tehtävänsä on keskustella sen merkityksestä ja siitä, millainen se on ja millainen sen tulisi olla. Tämän kolmannen vaiheen symbolin avulla saavutamme INTELEKTUALISOINTI -tason.

Tähän symboliin oli haasteellista valita kuvaa. Hakusanalla "kirjallisuusseura" löytyi linkki Ruusu-Ristin kirjallisuusseuraan, jonka tarkoituksena on julkaista ja levittää pääsääntöisesti teosofista ja Ruusu-Ristiläistä teosofiaa sisältäviä kirjoja ja lehtiä. Teosofia – aikain viisaus – on teosofisesta liikkeestä riippumatta aina ollut olemassa. Sen ydin on meidänkin aikanamme löydettävissä kaikkien aikojen suurista uskonnoista sekä filosofisista ja tieteellisistä järjestelmistä. Sen vuoksi tieteen ja uskontojen vertaileva tutkimus on aina kuulunut teosofisen liikkeen ohjemaan. Tällainen tutkimustyöhän kehittää ajattelua ja auttaa todellisuutta vastaavan maailmankuvan rakentamisessa.

Teosofia on myös kirjallisuudessa; usein erilaisiin aatevirtauksiin liittyneenä ja kirjailijoiden tietoisesti tai tietämättään välittämänä. Erityisesti romanttisen aatevirtauksen valtakausina kirjailijat ovat kuitenkin tiedostaneet ja joskus myös tunnustaneet yhteytensä teosofiaan. Kirjan voi ladata täältä.

Ruusu-Ristin kirjallisuusseuran julkaisema kirja

Rapu♋23° Kirjallisuusseuran kokous

Tunteita tulee tarkastella objektiivisesti ja kriittisesti, mutta ottaen huomioon suuremmat tarkoitusperät ja se, että ne rikastuttaisivat ryhmää. Jos löytää hyvän tavan kuvailla jotain, se tuo mahdollisuuden yhteisön kehittymiselle. Kriittisyys. Korkeammasta tiedosta kertominen. Painettu sana, kirjastot, kirjat.


Avainsana on ARVOSTELU


Kielteisenä - puhetta ilman tekoja


Astrologinen kaava on yin-kriittinen-universaali-yleistävä-sosiaalinen-vastaanottavainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä6°

Päivän Saabinen symboli#36 on Riippusilta syvän rotkon yli: Riippusilta Optimoimme saavutuksen avautumalla korkeammille voimille . Rotko on...

Suositut postaukset