lauantai 3. heinäkuuta 2021

Saabinen symboli#103

Tämä symboli kuvaa tahdonvoiman merkitystä luonteen muokkaamisessa. Palmesteriassa eli kädentutkimuksessa peukalo kertoo tahdonvoimasta; erittäin jäykkä peukalo osoittaa taipumatonta tahtoa;  taipuisa peukalo joustavampaa luonnetta ja elämänasennetta. Symbolin alkuperäisessä muotoilussa "käden" sanottiin olevan "hieman joustava", mikä voidaan ajatella joustavammaksi. Symbolin perusmerkitys on, että yksilöllisyys voi ilmaista itseään vain vahvan luonteen kautta. Aina tämän symbolin ollessa kyseessä vaaditaan vahvaa tahtoa vastaamaan kyseessä olevaan ongelmaan. (Rudhyar).

Minulla on nataalikartalla tämän asteluvun kohdalla ONNENPISTE eli latinaksi Pars Fortuna) matemaattinen piste, joka saadaan lisäämällä askendentin pituusasteeseen Kuun vastaava ja vähentämällä tästä Auringon pituusaste. Pars Fortuna on toisin sanoen samassa suhteessa askendenttiin kuin Kuu on Aurinkoon. Onnenpiste voidaan laskea myös kääntämällä laskujärjestys jos on kyse yösyntymästä (AS+Aurinko-Kuu). Onnenpiste oli alunperin materiaalisen ja taloudellisen onnen symboli, myöhemmin psykologinen viite siitä miten ihminen toteuttaa perusolemustaan saaden siitä tyydytystä ja "onnea" eli eheyttävää voimaa vertaa käsitettä Daimon - ihmisen "suojelusenkeli" tai kohtalonkutoja. (SAS:n astrologinen sanakirja).


Peukalo

Rapu♋13° Voimakas peukalo hieman taivutetussa kädessä

Voimakastahtoisuutta, mutta samalla myös jonkin verran joustavuutta. Tämä kuvastaa menestyvän luonteen lujuutta. Hallita itsensä ja ympäristöään. Vakautta ja vastuuntunnetta. Avoimuutta ja halua kohdata toisia. 


Avainsana on PÄÄTTÄVÄISYYS.  


Kielteisenä - aggressiivisuutta ja jääräpäisyyttä. Tunnetta siitä, että on itse parempi tai vahvempi kuin muut. 


Astrologinen kaava on yin-kriittinen-universaali-erikoistuva-henkinen-vastaanottavainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin postaus

Härkä8°

Päivän Saabinen symboli#38 on Lumettomassa maassa lojuva kelkka : Potkukelkka Rudhyarin mukaan tämä symboli kuvaa odotettavissa olevien olos...

Suositut postaukset